4 projectes socials que necessiten la teua ajuda

La cultura sempre ha viscut d’una manera o d’una altra en la precarietat, molt de sacrifici i poca recompensa. Moltes persones darrere d’un escenari, d’un disc, d’un llibre, d’una pel·lícula… Però en l’època de la gratuïtat es fa difícil mantenir a un públic entregat. No així, la cultura i les activitats socials són importants i necessàries en el dia a dia de tots i totes, en fem ús diari, i d’aquesta realitat cada vegada més persones són conscients. El micromecenatge per ajudar a projectes culturals i socials a fer-se realitat és una de les iniciatives que més suport està tenint en els últims anys.

Al País Valencià hi ha diverses iniciatives per ajudar a projectes culturals a fer-se realitat. Entre ells es troba el llançat per a la publicació del llibre de fotoperiodisme València viva i combativa, amb imatges de Germán Caballero, coordinat per Jorge Ramos Tolosa, doctor en Història Contemporània. El llibre recollirà imatges que fan veure tot el que s’ha construït durant aquesta darrera dècada acompanyades per textos d’aquelles i d’aquells que van fer seus els carrers i de periodistes que els van acompanyar: des de l’espurna del 15M i la Primavera valenciana a les lluites pel dret de l’habitatge i la nova onada feminista. El llibre vol ser una alenada de coratge i esperança per seguir lluitant. La plataforma a través de la qual col·laborar és Verkami amb el títol Un homenatge a la València que lluita i serà publicat per l’editorial cooperativa valenciana Sembra Llibres.

llibre-insta

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) també ha escollit la plataforma de Verkami per poder traure quatre cd’s amb cançons emblemàtiques en valencià revisitades per grans noms de l’escena actual. El projecte que rep el nom de Mural Sonor, és un repàs a tota la música feta en valencià, des dels inicis fins a l’actualitat. Més de cinquanta cançons dividides en quatre àlbums, agrupades per estils: música tradicional, amb les veus de Miquel Gil i Noelia Llorens, Titana; música festiva, format per Bàrbara López de Mafalda, Anna Millo de The Dance Crashers, Clara Calvo de Candela Roots, Pau Camps i Josep Bolufer d’Smoking Souls, Jota Terranegra de Funkiwis, Andreu Ferre i Joan Mayor d’El Diluvi, Lucía Bisquert de Sedajazz i Nina Dinamita i la Swing Milicia, i Tània Camacho de Freak Fandango Orchestra; la cancó, amb Borja Penalba i Mireia Vives; i pop-rock en valencià, conduït per Tardor i May Ibáñez. Una col·lecció transversal que il·lustrarà, amb una perspectiva històrica, la riquesa de la nostra música.

sonor-insta

Un altre micromecenatge és l’obert per la llibreria La Repartidora, amb què pretén poder crear un espai a València per al pensament crític, per als moviments socials i per a fomentar els valors cooperatius. El projecte anomenat Un espai comú a València està destinat a totes les persones que a títol individual passen per la llibreria, a les sòcies i als col·lectius socials de la ciutat, qui podran fer ús de la sala polivalent de l’espai. Els components de La Repartidora, així com tots els integrants del projecte, volen transformar un antic taller mecànic en un nou Espai Comú que constarà de llibreria, sala polivalent i espai de treball. Els membres que formaran part són: el mitjà La Directa, l’ONG Mundubat, la cooperativa Formigues Liles i el moviment social Per l’Horta. La pàgina web per poder cofinançar la idea és Goteo.

espaiinsta

I amb l’objectiu de poder produir roba de la forma més justa i local naix Pa i Roses. Una campanya en combinació entre Granada/Xàtiva, entre Misscomadres i Ubeefe (Cendra Gràfica Coop V). Amb cotó andalús, filat i teixit a Catalunya, confeccionat a Canals i Xàtiva i estampat a Granada. A més, també inicien el Fons Social Cooperatiu per a crear un taller de reciclatge i altre de costura a Xàtiva, ambdós amb persones en risc d’exclusió social. En aquest objectiu els acompanyen diferents associacions com Som Llar, Desestigma i la Gent de la Consolació. Busquen un model cooperatiu d’economia social i solidària amb productes locals per fomentar la relocalització tèxtil. Pa i Roses té obert el seu patrocini econòmic a Goteo.

panrosasinsta

Tots aquests són finançaments col·lectius en actiu a dia de hui. Per poder dur a terme aquestes iniciatives, tenen un període establit en el qual han de recollir una determinada quantitat monetària. Un pressupost que equival als costos de realitzar-ho. Participa i col·labora en tots i cadascun dels que més t’agraden. Projectes com els seleccionats per Escola Lab tiraran endavant gràcies als 17.800 euros obtinguts al Verkami. En aquest cas, han sigut quasi 500 mecenes que han confiat en les propostes de Guillem, nosaltres no t’oblidem!, de l’Associaicó Cultural Bassot, en Un món de paraules 2.0, de Itbook Editorial, i amb la sèrie de l’Squad d’Aitor i Júlia, de Tresdeu.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €