Morad, LCDM i Hard GZ conclouen les Nits de Vivers

Després de 16 nits d’actuacions amb la presència de més de 20 artistes, el festival Nits de Vivers encara l’última setmana de programació. D’aquesta manera, des del dijous 26 d’agost, el públic que s’acoste als Jardins del Reial de València podrà gaudir amb formacions que despunten en el panorama del rap i la música urbana com Hard GZ, Los Chikos del Maíz, Herba Negra i Morad.

Des del passat 29 de juliol, Nits de Vivers ha servit per enriquir l’oferta cultural de l’estiu a la ciutat de València amb propostes musicals molt diverses, amb artistes de pop, rock, hip hop i electrònica i dos nits dedicades a l’humor. Així mateix, el cicle forma part dels projectes que ha posat en marxa el sector valencià de la música en directe per incentivar la recuperació de la indústria a tot el territori. En aquest sentit, més de 100 treballadors entre tècnics, artistes i serveis participen en cadascuna de les jornades del festival.

A les últimes jornades de Nits de Vivers actuarà Hard GZ actuarà el dijous 26 d’agost. El gallec es va enganxar al rap amb 13 anys, quan va arribar a La Corunya des de Vigo, la seua ciutat natal. És cofundador i integrant del segell de música independent La Utopía del Norte. En els últims anys, ha acumulat més de 80 milions de visites en el contingut del seu canal de YouTube. Viu de la música des dels 17 anys i ha realitzat amb èxit vàries gires nacionals i dates internacionals. Raper de fort compromís social, ha col·laborat en projectes de desenvolupament social al Senegal i l’Equador. A més, fa uns anys va crear un altre personatge, Lil GZ, amb qui va fer incursions en el trap amb lletres més materialistes i festives. El divendres 27, amb dos formacions valencianes: Los Chikos del Maíz i Herba Negra. Els primers, el duet format per Nega i Toni Mejías, són una de les bandes de rap polític i social més destacades del panorama espanyol. Les seues lletres creatives i enginyoses, però, sobretot, tremendament àcides i molt directes i combatives els distancien de les vessants del hip hop més comercial. El seu treball més recent és l’EP David Simon, dedicat a l’escriptor i guionista nord-americà del mateix nom. Els encarregats d’obrir la nit seran Herba Negra, quartet que ha renovat l’estil combinant arrels, música negra, energia i elegància. I tancarà les propostes urban Morad, cantant afincat a Catalunya d’ascendència marroquina. Amb catorze anys va començar a gravar les seues cançons i a compartir-les per WhatsApp amb els amics fins que va conéixer al cantant Beny Jr, qui el va convidar al seu estudi de música. A partir d’eixe moment, el vocalista va treballar per consolidar la seua carrera musical en l’escena estatal del hip hop drill. Els moments difícils de la seua infantesa i adolescència formen part dels continguts dels seus vídeos i cançons, uns materials que han aconseguit desenes de milions de visualitzacions i diversos discos d’or i de platí.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €