Aquests creadors/es de contingut en català es reuneixen a Mallorca

Aquesta cita tindrà lloc en el Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma i inclourà una sèrie de taules redones durant el matí, en les quals els participants parlaran sobre qüestions relacionades amb la creació de continguts en internet i amb la comunitat de creadors en valencià, amb una activitat lúdica.

LaTroca arrancarà amb una trobada de tiktokers, que xarraran sobre llengua i humor en internet. Hi participaran Berta Aroca (@bertaarocach), Fran Tudela (@cabrafotuda) i Antoni Guiscafrè (@antonigrr), moderats pel periodista Jaume Ribas.

En segon lloc, joves streamers debatran sobre la situació de la comunitat de jugadors de videojocs en la llengua pròpia. Intervindran Susa Pérez (simmer_valenciana), Norman López (LopezNorman44) i Jaume Plomer (ElodinSinContexto), amb moderació del també jugador Francesc Felip (drfelip).

A continuació, creadors de podcasts conversaran sobre l’eclosió d’aquest fenomen i l’apoderament en les xarxes. En aquesta taula redona estaran Ofèlia Carbonell (Gent de merda), Júlia Mérida (Pati de butaques / Sala 3), Carmen Alonso (Deparkineo) i Març Llinàs (Mòbil, cartera, claus), moderada per la periodista i podcastera Clàudia Darder.

L’última sessió del matí, que debatrà sobre la comunitat de joves creadors, reunirà els youtubers Pol Gise i Marta Meneu (laprestatgeria) i a la periodista i creadora del podcast Polo de llet, Inès Mateu. El moderador serà el periodista i youtuber Àngel Aguiló.

LaTroca continuarà a la vesprada amb la gravació en directe del podcast Tabac i sobrassada, dels mallorquins Tomeu Mir i Rafel Manera i l’andorrà Pablo González. Hi haurà espai per a la intervenció d’alguns dels participants i convidats a la trobada i altres sorpreses. Com a colofó, a les 18:00 hores està programat un concert del grup RapRural en la plaça de Miquel Maura de Palma.

L’objectiu de la trobada és potenciar el panorama de creació digital en català, de manera que es fomente la relació i les sinergies entre joves catalans, valencians i de les Illes Balears. És una iniciativa impulsada conjuntament per les àrees de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €