Els i les guanyadores dels V Premis Tresdeu

El passat dijous 9 de febrer es va desenvolupar la gala de la 5a edició dels Premis Tresdeu. L’esdeveniment que a poc a poc va consolidant-se en la ciutat de València va acollir a més de 250 persones a l’auditori de La Mutant. Un esdeveniment en tres actes: una pre-party gràcies a Cerveza Turia on nominats/des i assistents vam poder conversar i conéixer-se en un espai distés; una gala presentada per Lluís Cascant amb la marca de Riures al guió i unes actuacions de les bandes emergents Caramelo, El Blarse & Skullboy, Elena Játiva i Colomet; finalment la festa va concloure, com ja és tradició a la sala La Salà protagonsita de moltes de les nits a la Plaça del Cedre.

Pels que fa als guardonats, el jurat -finalistes i guanyadors/es en anteriors edicions- va decidir que en la categoria de Millor Iniciativa Social i Ciutadana havia de guanyar la “1a gala de creadors de contingut en valencià“. El Millor disc i Millor Espectacle de Música en Directe foren per a Smoking Souls. El Millor Pòdcast va ser per a Gent Ràndom i el de Plàstiques i Escèniques per a J. Warx i Paula Serrano respectivament. El guardó a la millor creadora de contingut de l’any el recollia Maria Mandarina.

El moment més especial fou quan pujaren a l’escenari membres del grup de suport dels 14 joves encausats de Pego, que van rebre el Premi Honorífic, l’únic que atorga directament la cooperativa Tresdeu. El públic es va fondre en aplaudiments cap a aquesta causa del tot injusta, ja que els demanen 9 anys de presó a cadascú per denunciar i defendre al poble d’un grup de neonazis que lluïen i cridaven proclames feixistes. Des d’ací esperem que prompte acabe el seu malson i que la justícia es faça càrrec dels qui trenquen la convivència en pau i democràtica a les nostres ciutats i pobles.

Per últim, agrair de tot cor a totes les persones, empreses i institucions que han fet possibles una nova edició: Ajuntament de València – Regidoria d’Acció Cultural i Joventut, Cerveza Turia, Generalitat Valenciana – Sempre Teua, Universitat d’Alacant – Servei de Llengües, Pro21cultural, Pomelo Televisió, Riures i totes les professionals de La Mutant.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €