6 novetats literaries de cara a la primavera

Sembra Llibres ja és una de les editorials de referència del panorama valencià i arriba a la primavera carregada de novetats per a tots els gustos. La primera d’elles, que ha sigut tot un èxit pel que fa al ressò, és la biografia de Vicent Andrés Estellés escrita per Pau Alabajos. Durant el centenari del naixement del poeta burjassoter i davant la negativa de les institucions valencianes de declarar l’Any Estellés, l’editorial commemora el naixement de l’autor d’Horta Nord amb la seua primera biografia.

Pel que fa a la narrativa, Muriel Villanueva presenta Senyal que plourà. Aquesta obra ve de la mà d’una guanyadora del Premi Llibreter, la Llançade Sant Jordi, el Premi Carlemany o el Premi Just Manuel Casero, que s’emmarca dins del gènere de l’autoficció. L’autora obre els calaixos dels records per indagar i qüestionar l’univers masculí d’ahir i d’avui des del feminisme adquirit.

Sembra també aposta per la ficció d’Esther López Barceló i la seua obra Quan ja no quede ningú. L’autora alacantina arriba amb una primera novel·la que parla sobre l’amor, la dignitat i la fortalesa de les dones de la postguerra, que es van erigir en guardianes de la memòria enfront del silenci oficialitzat. Un relat proper que ens apropa a la situació de l’època.

Per als més joves, Mercé Climent arriba amb Més enllà dels Murs, després de l’èxit de No hi havia a València. Aquest llibre presenta una història extraordinària sobre la vida de la supervivent valenciana dels camps d’extermini nazi Virtudes Cuevas. Un llibre escrit sobre un grup d’amics que hauran de posicionar-se davant la intransigència i la indiferència.

També per a joves, Sembra ha decidit continuar apostant per autors estatunidencs. Jason Reynolds i la seua tetralogia que narra la història d’un jove albí que no encaixa enlloc, però que s’enfronta a totes les adversitats amb una característica personalitat. Després de Ghost, Patina i Sunny, arriba el seu final amb Lu.

Per últim, El refugi de Laia Asso també dins de l’àmbit juvenil. Després l’acollida que va tindre La Muntanya, l’escriptora torna amb una novel·la sobre creixements personals i salut mental postpandèmia, contant la història d’uns joves que tracten de refer-se després de l’aïllament forçat pel confinament en tot un repte que els canviarà per sempre.

T’ha agradat alguna d’aquestes novetats de Sembra? Pots llegir un poc més sobre aquestes històriaes entrant al seu web.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €