Videojocs al Palau de la Música

videojocs

Videojocs i música arriben a València en un espectacle multimèdia. El xou de la banda simfònica Games & Symphonies convertirà el Palau de la Música en una pantalla de videojocs més. Serà el 15 d’octubre i sonaran les millors bandes sonores dels jocs electrònics, acompanyades d’un espectacle multimèdia sincronitzat. Una funció per a amants de la música, gamers, friquis i altres espècies. Més de 100 músics formen part de la banda simfònica i el cor que donaran vida durant més de dues hores a videojocs virtuals com el Commandos, l’Skyrim, el Street Fighter e el Final Fantasy.

Més enllà dels gràfics, els algoritmes, els models 3D, les consoles i els comandaments, la música i les bandes sonores acompanyen l’experiència de jugar a un videojoc. El Games & Simphonies és una bona oportunitat per a eixir del món virtual i canviar les quatre parets per un auditori i un espectacle simfònic diferent. Arpa, vent metall, vent fusta i tots els elements de percussió per a recrear els videojocs més rellevants de la història.

La banda Games & Symphonies estarà dirigida per Adrián Ronda i han comptat amb l’ajuda de l’arreglista Vicent Tobar i la direcció creativa de Juan P. Ordóñez, director i productor de videojocs. El projecte compta amb la col·laboració de Juegateràpia, un projecte que tracta d’ajudar els nens malalts de càncer a passar les estones a l’hospital portant-los videojocs i habilitant jardins infantils.

Però el Games & Symphonies no és només un concert simfònic de la BSO dels videojocs més importants de les darreres dècades. L’espectacle busca ser interactiu i és un encontre de cultura digital. Per això hi ha dos parts: el showroom o sala d’exposició i l’espectacle en si. Prèviament al concert, cosplayers (gent que es caracteritza de personatges de videojocs), youtubers, una zona de Realitat virtual i més persones vinculades al món digital es concentraran a la sala d’exposició. Al showroom on hi haurà també mostres tecnològiques, paradetes de les patrocinadores i una taula rodona amb els compositors convidats. Tot això amb el patrocini de la Fundació InnDEA, entitat de l’Ajuntament de València per la promoció de la innovació en la ciutat, i el partner Made in Spain Games.

I per a fer boca amb el concert, el Games & Symphonies i l’Associació d’Estudiants de Videojocs han preparat unes conferències per al 14 d’octubre, a Las Naves. Sota el títol “La música als Videojocs Games & Symphonies”, quatre compositors de l’Estat espanyol de renom internacional, Damián Sánchez, David GarciaGRYZOR87 i Mateo Pascual, explicaran l’estat actual de la música per als videojocs.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €