[Crítica] Gastronomia musical

La botifarra en un arròs a banda, o el que és el mateix un cantaor valencià i la seua rondalla amb la banda de música d’algun poble del nostre territori, tota una experiència.

I és que el nou disc “Botifarra a banda” de Pep Gimeno “el Botifarra” puja un escaló més en l’exquisitessa musical la qual ens té acostumats el de Xàtiva. En aquest disc podrem degustar al Pep Gimeno de sempre ara acompanyat amb una xicoteta representació de la Unió Musical de La Núcia (La Marina Baixa) que, com podrem comprovar, aconsegueixen uns arranjaments per treure’s el barret!
Això ens provocarà moments èpics com la Muixeranga incorporada per a introduïr a la cançó “Ni paga ni nega” dedicada a Senyera o ritmes que ens traslladen al mig d’una entrada de Moros i Cristians com podem escoltar a “La granaïna de Montaverner” del Tio Palero. Esta peculiar representació ompli de cos i matissos les cançons del Botifarra. Ens podem quedar hipnotitzats tant amb les melodies de vents i fustes com també amb els ritmes i detalls de la percussió.
En definitiva un disc especial i recomanable que hem de tindre tots aquells amants de la música popular valenciana ja que, com hem dit abans, junta el millor de la tradició musical valenciana: les bandes de música i les rondalles sota la vara de Pep Gimeno.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €