Santiago Auserón cau del cartell de la Fira de Juliol de València

En un comunicat el cantant Santiago Auserón conegut com Juan Perro i ex-vocalista de Radio Futura ha denunciat via les xarxes socials que la seua actuació a la Fira de Juliol de València 2013, que estava prevista el dia 4 de Juliol, ha sigut cancel·lada per l’Ajuntament de la ciutat per motius polítics. En declaracions del seu agent afirma que el regidor de Festes ha triat altres grups més afins al Partit Popular. En el seu lloc actuarà la banda granadina Lori Meyers.
Els grups que podrem veure a l’estiu als Jardins de Vivers seran La Habitación Roja, Rosario, Melendi, RevolverThe Original Blues Brothers Band, Fito & Fitipaldis, Auryn i Fangoria. A continuació el comunitat fet pel saragossà, el qual ha sigut desmintit pel propi Ajuntament de València.
“El concert de Juan Perro & La Zarabanda inicialment programat per al dia 4 de juliol als Jardins de Vivers de València ha estat sobtadament cancel·lat, després de mesos d’estar acordada la data amb un equip de treball extens i de complicada agenda, per decisió del responsable de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, sense altra justificació que la de “contractar altres artistes més afins”, segons l’explicació que ens ha fet arribar el programador. Si l’afinitat s’entén en el sentit de proximitat política (així se’ns ha suggerit), estem davant un lleig gest de caciquisme autoritari, un més dels molts que vénen aguantant els nostres amics de la comunitat valenciana. Si es tracta d’afinitat del gust musical, potser el responsable en qüestió hauria de comptar amb algun criteri més enllà del seu gust propi. Aquestes maneres s’indiquen, en qualsevol cas, una falta de formalitat i de respecte que no casa amb l’educació cívica i musical dels valencians. No creiem que els companys contractats al nostre lloc es vagin a sentir còmodes amb la referida “afinitat”, siga quin siga. En tot cas, la cultura espanyola seguirà enfrontada a un horitzó més aviat fosc mentre segueix sotmesa a aquest tipus de decisions. Què seria d’ella si tots els seus gestors procediren de la mateixa manera? Bon estiu per al nostre estimat públic de la Ciutat de les Flors. Una altra vegada serà”.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €