Notícies

Ballàgora, un nou impuls al ball de plaça

Mario Sancho | 16 juny 2013

Des de temps inmemorials s’han celebrat a les places dels nostres pobles balls col·lectius que ajudaven a fer més atractives les festivitats, ja fora la collita del blat o Sant Antoni. Durant el franquisme els balls es van omplir de cançons banals i ràncies que ben poc tenien que vore amb la idea tradicional dels balls populars.
Ballàgora són una formació musical que s’ha dedicat a recuperar el ball de plaça tot dotant-lo d’un repertori novedós entre el que trobem M’aclame a tu (O. Montllor i V.A. Estellés), No puc descansar, Vals de la casella i Caffarantella. Al seu espectacle es pot gaudir d’un ball de plaça amb ritmes i balls tradicionals; inclou a més un curset previ per a que el públic conega  passos bàsics dels balls que després podran executar durant el concert.
La formació està composada per diferents músics arrelats de fa anys a la música jazz i a la tradicional, amb Maria Amparo Hurtado a la veu. Si vols comprovar en directe la qualitat de la proposta de Ballàgora ho pots fer als concerts que tenen previstos, entre els que destaquen el del proper 4 d’agost a Jérica (Castelló) i el 6 de setembre a IV Festival II Mares (València).

, , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.