Notícies

Ballàgora, un nou impuls al ball de plaça

Mario Sancho | 16 Juny 2013

Des de temps inmemorials s’han celebrat a les places dels nostres pobles balls col·lectius que ajudaven a fer més atractives les festivitats, ja fora la collita del blat o Sant Antoni. Durant el franquisme els balls es van omplir de cançons banals i ràncies que ben poc tenien que vore amb la idea tradicional dels balls populars.
Ballàgora són una formació musical que s’ha dedicat a recuperar el ball de plaça tot dotant-lo d’un repertori novedós entre el que trobem M’aclame a tu (O. Montllor i V.A. Estellés), No puc descansar, Vals de la casella i Caffarantella. Al seu espectacle es pot gaudir d’un ball de plaça amb ritmes i balls tradicionals; inclou a més un curset previ per a que el públic conega  passos bàsics dels balls que després podran executar durant el concert.
La formació està composada per diferents músics arrelats de fa anys a la música jazz i a la tradicional, amb Maria Amparo Hurtado a la veu. Si vols comprovar en directe la qualitat de la proposta de Ballàgora ho pots fer als concerts que tenen previstos, entre els que destaquen el del proper 4 d’agost a Jérica (Castelló) i el 6 de setembre a IV Festival II Mares (València).

, , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.