Entrevistem a Def Con Dos aprofitant que visitaran València

def con dos españa es idiotaDef Con Dos, una de les bandes més irreverents del panorama estatal, visiten València per a presentar el seu últim treball “España es idiota”. Ho faran divendres a la sala Noise juntament amb Muyayo Rif i A Palo Seko.

Aprofitant el concert li hem realitzat una xicoteta entrevista al seu baixista J. Al Ándalus. Després de més de vint anys xafants els escenaris, la ironia i el sarcasme que desprenen les seues lletres seguixen present per a batallar contra la imbecil·litat humana, esta vegada acompanyats d’un so més cru que recorda als seus inicis. Despús-demà ho podrem comprovar.

Tresdeu: Després de més de vint anys rodant, en quin estat creus que es troba el vostre blanc preferit, l’estupidesa humana?
J. Al Ándalus: Doncs en realitat, vist el que hem vist, seguim pensant que l’estupidesa humana seguix triomfant a un nivell massiu i que el concepte “d’Ultramemia” desgraciadament seguix més vigent que mai.

TD: Quina acollida ha tingut l’últim disc? Penseu que la tornada a un so més propi de la vostra primera etapa, potser fruit de la incorporació de nous membres, s’ha vist amb bons ulls?
J.A.A.: Realment, el canvi de so es deu més al nostre propi desig i l’enyorança pels 90 (quant a so i bandes) que a l’entrada de nous membres, en este cas Kentzo a la guitarra, que inevitablement li ha aportat aire fresc a la banda.

TD: Pel que fa als textos, sempre se vos ha considerat un dels grups més àcids i originals a l’hora de narrar la vida quotidiana i denunciar allò que vos molesta. Com veus el panorama musical estatal en eixe sentit? Teniu algun referent lletrísticament parlant?
J.A.A.: Doncs referent com a tal no en tenim cap. Cada banda pot cantar o contar en els seus textos el que vulga. Nosaltres sempre vam tindre molt clar el nostre missatge i en part vam decidir el rap com a manera de difondre’l perquè entren més paraules que en una estrofa de rock urbà, que tant agrada en este país…
def con dos

TD: No fa massa heu estat per Mèxic. Quines diferències heu trobat pel que fa al tracte amb el públic i la seua predisposició en els concerts?
J.A.A.: La veritat és que el públic mexicà ens té molta estima i ens vam trobar sorpresos perquè el concepte “Def Con Dos” l’entengueren molt bé. Estem desitjant tornar-hi…

TD: Per últim, ja que la visiteu esta setmana, com veieu València políticament? Entraria en la vostra definició “d’idiota”?
J.A.A.: Per suposat que entra. Però una vegada més seguim insistint en que idiotes som tots, als dirigents els posem nosaltres on estan i hem de ser nosaltres els qui ens ocupem de destronar-los.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €