Los ríos de Alice: un joc per a somiar

Los ríos de Alice és una aventura gràfica, per a smartphone o tablet, en la qual una xiqueta ha de véncer la seua por, enfrontant-se a ella resolent puzles i jocs de lògica de dificultat creixent. Es tracta d’un videojoc únic per la bellesa de les imatges, i amb la peculiaritat que està inspirat en la música del grup Vetusta Morla.

los rios de Alice

El passat dilluns va rebre el premi a la Millor Aplicació Mòbil Espanyola de 2013 per The App Date, una empresa de referència en el món de les apps i en la que col·labora Microsoft. El premi va ser arreplegat pel cap pensant del projecte, Arturo Monedero, soci fundador de Delirium Studios, empresa que s’ha encarregat del desenvolupament de la app, i d’un altra banda, per Juanma Latorre, guitarrista de Vetusta Morla. En recollir el premi, Monedero va descriure Los ríos de Alice, com un joc que vol contar una història atípica, en el que predomina l’art per damunt d’altres constants de negoci.

L’aventura comença quan Alice, una xiqueta de caràcter innocent i d’aspecte pàl·lid, es gita al seu llit i es queda dormida. Aleshores, unes libèl·lules li furten el collar i, en somnis, ha de anar a buscar-lo. Els personatges secundaris apareixen en la història per ajudar a la protagonista, com per exemple la Mandra, que sorgeix quan l’usuari està a punt d’abandonar, quan no és capaç de resoldre una endevinalla. Però no és permiteix interactuar quasi amb ells, només ajuden al jugador amb indicacions i pistes. I és que no és un joc indicat per a impacients, fins i tot, el seu creador assegura que és un joc per a jugar amb calma i atenció per adonar-te’n de tots els detalls que el conformen.

Los ríos de Alice és un joc oníric. Pel que fa les imatges, permitixen al usuari recórrer un món on la interpretació de les mateixes són les que li serviran de guia per avançar en el mapa visual del joc. El disseny ha sigut creat totalment a mà per l’artista Ane Pikaza, la qual banya la seua essència tant en la protagonista principal com als paisatges en el que es desenvolupa. La música, porta el segell personal de la banda de indie madrilenya, Vetusta Morla. El grup ha creat nou cançons exclusives que conformen la banda sonora del videojoc. A més, cal remarcar que, la idea va nàixer de Monedero quan escoltava la banda, així, reconeixen els seus creadors, tot el joc en sí esta impregnat per la melancolia que desprenen les cançons del grup.

En resum, Los ríos de Alice es converteix en una experiència sensorial per a l’usuari, transportant-lo als somnis d’una xiqueta, mitjançant la música i la imatge. Una història que t’atrapa però que s’ha de saber degustar en paciència. I com digué Monedero en la recollida de premis “l’art es paga” així que, si vols fer-te amb ell, et costarà 4’49 euros.

app

Descàrrega ‘Los ríos de Alice‘.

Al Google Play //A l’App Store.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €