Festivern, 10 anys en flama

En la pròxima edició, el Festivern farà 10 anys que ofereix una proposta alternativa, festiva i musical per celebrar el Cap d’Any. Entre els dies 30 i 31 de desembre, oferirà  a Tavernes de la Valldigna un cartell que resumeix perfectament l’esperit del festival: La Gossa Sorda, Aspencat, Los Chikos del Maíz, Banda Bassotti, Train to Roots, Sargento García, Auxili, Tardor, Zoo o Dj Plan B entre altres. Ara bé, malgrat que actualment puga oferir un cartell d’altura, el Festivern ha hagut de superar dificultats i anar creixent fins que ha consolidat una proposta ferma de festa a les comarques centrals valencianes.

cartell festivern 10 anysLa primera edició del festival va comptar amb Obrint Pas, Brams, La Gossa Sorda i Pirat’s Sound Sistema i es va celebrar a Pedreguer (Marina Alta) el cap d’any de 2004. Des d’aquest primer contacte, el Festivern ha sigut una cita itinerant, fins que s’ha establit de manera més o menys fixa (de moment) a Tavernes de la Valldigna. No obstant això, sempre ha mantingut l’essència d’organitzar una Nit de Cap d’Any arrelada a la música i la cultura valenciana, apostant per la normalització de la música en valencià, la promoció de grups joves, la difusió de diversos estils musicals i la integració del festival dins de l’entorn cultural de la localitat on se celebra cada any.

Les edicions de 2005 i 2006 consolidaren el Festivern com una data clau al calendari festiu valencià,en aquesta ocasió a Ontinyent i amb grups com Berri Txarrak, Boikot, l’Ham de foc, Feliu Ventura, La Gossa Sorda, Skalarriak o Def con Dos. En aquests anys les activitats esportives se sumen a les musicals, com l’emblemàtic Triatló de Pingüins al Pou Clar. El 2007 el festival busca casa de nou i la troba a Benifairó de la Valldigna. Malgrat la plutja i el mal oratge, resulta una edició d’èxit amb grups com Banda Bassotti, Obrint Pas, New York Ska Jazz Ensemble, Soziedad Alkoholika, Inòpia, Rapsodes o Voltors. Posteriorment, la recerca d’un bon espai per dur a terme els concerts comença a ser problemàtica per als organitzadors. La cinquena edició es realitza a l’Alcoià el 2008, però en un format més reduït, amb La Gossa Sorda, Salsamuffin Sound System, Che Sudaka o Arthur Caravan. Un any després, els problemes de localització s’incrementen i forcen l’aturada del festival, el qual torna a renàixer amb molta més força a la comarca que l’ha abraçat fins ara, la Safor.

Les cites de 2010 a Gandia i a partir del 2011 a Tavernes de la Valldigna són les edicions on el Festivern creix amb més força. Orxata, Txarango, Aspencat, Auxili, Tardor, La Gossa Sorda, La Raíz, La Pegatina, Bongo Botrako, Smoking Souls, Atupa, Les Oques Grasses, Plan B o Sénior i el Cor Brutal són alguns dels grups que han fet gaudir els festivalers en aquesta comarca. Menció especial mereix l’últim concert elèctric d’Obrint Pas l’any 2013, el qual es recordarà com un dels més emotius de la història d’un festival que segueix amb més força que mai oferint festa, màgia i cultura en una de les nits més especials de l’any.

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Samarreta A Tornallom
Samarreta d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram St...
Preu 12 €