El blog de gravació d’Auxili -1a part-

Després del que ha sigut probablement el millor concert de la nostra vida tant personal com per a Auxili, mai havíem tocat davant de tanta gent i amb un equip de so i llums tan brutal (gràcies Simes), tornem a l’estudi de Sam. Encara estem mirant les fotos i s’aborronem. I és que vam tocar en una hora perfecta, en aquesta gira ens havíem acostumat a tocar o molt prompte o molt tard.

Auxili nova cançóEns vam quedar amb ganes de dir una sorpresa molt especial al públic (sona tòpic, però sense ells no seriem res) que prompte veurà la llum. Mai havíem estat tant nerviosos abans d’un concert, i quan diem abans, volem dir, dies. Saps que al Festivern sempre hi ha moltíssima gent sí o sí.

Anem per feina, en les següents línies anirem contant-vos com va la nostra estada als Estudis WZ. Per començar ens agradaria comentar que abans d’entrar a l’estudi hi ha una feina que no es veu, que és la de crear, al ser un tema sol, hem estat pegant-li més voltes del normal, cosa que també és bona ja que et dones una pressió afegida per a siga el millor possible.

Després de molts dies quedant, creant, acord amunt ritme avall, fent les guies, decidim entrar a l’estudi del nostre tècnic de so i ja segon pare (WZ Estudi). Decidim fer dues sessions per a la gravació, la primera els dies 3, 4 i 5 de gener.

1r dia de gravació

Arribem de matí sobre les 10:00h. després del viatge de dues hores des d’Ontinyent fins a Borriol, el primer de tot és descarregar i fer-se el cafè de rigor amb la “xarraeta” pertinent, una vegada tenim les coses mig clares és el torn del muntatge i afinació de la bateria i posar la microfonia.

Una vegada muntada toquem el tema unes poques vegades, bateria (Miguel), baix (Adrià) i guitarra (Fèlix). A partir d’aquest moment comença ja la gravació en sí i és el moment de deixar les tonteries (encara que ens és prou difícil).

Miguel entra a la peixera, és el seu moment, no li fan falta moltes preses ja que ho té molt clar, Adrià toca amb ell per damunt amb el baix per deixar-se les coses clares (talls, ponts, canvis). Quan finalitza Miguel, entra a la sala de control per escoltar que tot ha anat bé i no hi ha errors (no hi han). És el torn d’Adrià. El baix al gravar per línia no cal que entre a la peixera i es queda a la sala, necessita silenci i els envia a tots a fer la mà (però de bon rotllo), en unes poques preses ho té.

Auxili nova cançóJa són les 14:30h passades, és el moment d’anar a dinar. La família de Sam ens ha preparat un dinar de luxe! Després de la “fartà” ens fem altre “cafenet” i a treballar. Primer escoltem el que ja hem gravat durant quasi una hora…

És el torn de Fèlix, també grava per línia, després de mil voltes i discussions de pare/fill (Sam/Fèlix) comencem amb la rítmica. Volem que quede perfecte. “Entre pitos i flautes” se’ns fan les 21:00h. i decidim anar a sopar al Xino de Castelló (Pato Pekin, plat especial!).

2n dia de gravació

Estem enganxats al cafè. De bon matí ho tornem a escoltar amb les guitarres gravades, ja toca fer arranjaments i puntejats de guitarra, Sam i Fèlix fan algunes proves amb diverses pedaleres, estan buscant el “tremoló” perfecte per al tema. Per la vesprada ho analitzem i el tema ja comença a prendre forma. Encara faltem molts instruments però la base ja està clara.

Comencem amb els metalls, la secció la composen el nostre trompeta Salva, el nostre trombó Hèctor i també contem amb l’ajuda i suport del trombó Miquel Garcia de Tashkenti (actualment es troba a Barcelona on toca a la banda de Manel Fuentes) i la trompeta de Marc Agut (amic i gran music de Borriol).

Primer fem unes generals de metalls per deixar les línies, les melodies i les harmonies clares. Han de gravar un a un a la peixera i comença Miqui amb el trombó seguit d’Hèctor, una vegada tenim els trombons continuem amb les trompetes, primer Marc i després Salva. Quan tot està al seu lloc ens adonem que té molta força i unes melodies molt ben harmonitzades. Anem agafant el “flow”. Ja s’ha fet molt tard i sols queda temps per muntar tots els instruments de la percussió (que no són pocs) i se’n anem a dormir (estem un poc saturats i les tonteries van que volen).

3r dia de gravació

Auxili nova cançóSe’m dormit! Fem un esmorzar ràpid amb més cafè i comencem a gravar sobre les 11:00h. És el torn de Gustau, moltes idees li ronden pel cap i té molts instruments que tocar: pailes, bongos, plats, cencerros, cascavells, cortines, panderetes, triangles i alguns més. Per als instruments que hi ha, ho grava en menys de dues hores. Ara toca escoltar-ho tot per fer-se una idea.

Ja hem acabat amb la primera sessió de la gravació, ens agrada el que escoltem. Per a la segona sessió falta encara molta feina per davant. Veus, cors, els pianos del nostre amic Joan Marc (La Gossa Sorda), els “scratch” als plats per el gran Jano (La Raíz). Anirem informant, en breus data de llançament.

Reggae i Rebel·lia!

Auxili.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €