Meteor: Al disc parlem dels sentiments més bàsics

Hui hem estat parlant amb els Meteor, el grup indie-rock de La Marina Alta que ve per quedar-se. Després d’Allò que som els de Pedreguer tornen a la càrrega amb Enllà la mar. La seua música segueix evolucionant i així ho plasmaran en el nou disc. Ajuda’ls a fer-ho possible participant al seu Verkami. A continuació l’entrevista que els hem fet.

Meteor Enllà la Llum Verkami
⁃ Com veieu la nova onada de rock? Creieu que podrem veure “nits de rock” autèntiques de nou?
Meteor: Bé, és evident que cada vegada som més els grups que aportem un punt de vista musicalment alternatiu a la vessant de la música en valencià. Creiem que és un símptoma de salud tot i que encara queda molt per fer. No ens preocupa allò de les “Nits de Rock”, per nosaltres és un plaer compartir escenari amb grups de tot tipus d’estils, aporta riquesa quan el valencià és el fil conductor dels festivals, inclós quan no ho és, la música és un concepte ben ampli on hi ha molt per gaudir.

⁃ Parleu-nos de les vostres influències. Fins a quin punt condiciona haver nascut a Pedreguer -per a molts la cuna del rock valenciana-?
Meteor: Certament no ens ha condicionat. És cert que a Pedreguer es respira ambient musical, hi ha música en directe constantment i s’aposta per la cultura. Més enllà d’això hem de dir que a Pedreguer sempre hem tingut una molt bona acollida des dels inicis, fins I tot amb darreres formacions, sempre ha estat un refugi per poder tocar però al cap I a la fi el que més ens influència és la música que escoltem. Si ho posarem tot sobre la taula trobariem un bon grapat d’estils diferents però és cert que ens sentim especialment identificats amb grups com Incubus o Foo Fighters.

Meteor Enllà la Llum Verkami ⁃ Amb quantes cançons contarà “Enllà la llum”. Quins són els temes/sentiments que heu volgut plasmar en ell?
Meteor: Seran 12 talls, creguem que serà un pas endavant, una evolució des d’Allò que som i tenim moltes ganes de que vega la llum.

Parlem un poc de les coses que ens toquen de prop en el dia a dia, de les dualitats, dels sentiments més basics i dels pensaments més filosòfics.

⁃ Per últim. L’altre dia vareu estar tocant en la festa jove de Podem-Compromís. Com veieu el canvi encetat el 24M? Creieu que també hi haurà oportunitat de canviar de govern a l’estat espanyol?
Meteor: Vivim una situació complexa, però el canvi no és possible o impossible, és més bé necesari. El 24M veguerem coses, la gent sembla tenir més coses a dir que mai, la clau està en les nostres mans, ara cal ser cautelosos i valents.

⁃ En forma d’acomiadament, i per als indecisos que encara no han col·laborat al Verkami que els diríeu per a que participaren?
Meteor: Que és una gran ajuda, que volem que siguen part d’aquest gran projecte que és per a nosaltres Enllà la llum, tota xicoteta ajuda suma i ens motiva a seguir endavant. Tenim ja molta feina feta, açò és només la punta d’un gran iceberg que es mou cap a la llum.

A més del disc, podran trobar un bon grapat de recompenses, entre les que tenim, com a sorpresa d’últim hora, un nou disseny de samarreta d’Enllà la llum.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €