El temps dels pobles, escolta el nou disc de Lilit i Dionís

Després de 5 anys de silenci discogràfic, Lilit i Dionís tornen amb un nou treball sota el braç: El temps dels pobles (Mésdemil,2016). Cinc anys durant els quals han estat creant i buscant noves sonoritats arrelades a la nostra terra, al Mediterrani i més enllà. En aquest nou disc és ben palès el caràcter propi del grup on predomina la mescla de músiques i influències.

Respecte als anteriors treballs, les lletres s’allunyen una miqueta del seu caràcter irònic i festiu. Lilit i Dionís continúen cantant a l’alegria de viure, però llancen un crit a favor de dignitat de la terra i els pobles, donant suport a la cultura pròpia, a l’agricultura i a la sobiràniania alimentària. El temps del pobles està arribant! Els pobles indígenes carregats de RAO (Reforma Agrària Orgànica) recuperarem la Terra de la devastació material, moral i intel·lectual que ha suposat el capitalisme. Aquest missatge s’acompanya amb la contundència que el fet mereix: una major dosi de rock, sempre harmonitzat amb la música d’arrel, de tradició valenciana i mediterrània, amb ritmes de tot el món que van des de la música balcánica als sons llatinoamericans.

Com saben bé els seus seguidors, la música de Lilit i Dionís sempre ha acompanyat al poble en el seu caminar cap a la llibertat, en les seues lluites, en les celebracions identitàries de les nostres festes. La cultura, igual que la nostra música, va nàixer al camp, a les comarques. No debades l’arrel de la paraula ‘cultura’ és ‘cultiu’.

Musicalment, aquest nou treball presenta molts matisos: una part més enèrgica on prenen protagonisme els vents i la guitarra i parts amb ritmes més pausats i propers al reggae. També destaquen els cors, els passatges de rock psicodèlic Camps de delícia, els sons celtes, medievals, el punk, les balades Neptú, els sons caribenys i sincopats Montgòlia. En definitiva, festa, lluita i eclecticisme. La fusió a la base de tot: Lilit i Dionís en estat pur.

El concert de presentació del CD serà el dia 7 de maig a les 23:30h al Rocòdrom de Pedreguer, acompanyats del grup Sense Sal (Terrassa) i de DJ Nagual. A banda, com a mestre de cerimònies, conduirà el concert l’actor i director de teatre pegolí Cèsar Monsonís. Les entrades anticipades estan per 3€. I l’entrada anticipada amb CD 10€. Podreu trobar-es a: Vent de llevant (Pego), Bar Fusta (Gandia), Pàgina3 Llibreria (Oliva), Pub El Castellet (Orba), Pub Quatre estacions (Pedreguer).

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €