Concerts d’octubre: des del She’s the fest fins al Festardor

Qui havia dit que amb l’estiu s’acabarien els concerts i la festa? La rutina i les classes no estan renyides amb la música en viu i els festivals. A la Tresdeu fem una llista de concerts que no et pots perdre este primer mes de tardor. Els concerts d’octubre omplin l’agenda de cites que no es poden deixar passar. Des de festivals que posen el talent femení en el centre fins a jornades de concerts per promocionar els grups locals de Castelló.

She’s the fest, on les dones són protagonistes

She’s the fest, “el festival dedicat al talent femení”. A partir del 30 de setembre i fins l’1 d’octubre es posa el play a la música feta per dones, a Las Naves. Elles seran el festival i el cartell ja està confirmat: Carmen Boza, Chlöe’s Club, Zahara, Morgan, Rural Zombies, Brigitte Laverna i moltes més.

És la segona edició del She’s the fest i no només sonarà la música. Hi haurà diverses activitats per reflexionar i visibilitzar el rol de la dona en la societat. Una d’elles, la dona i el cinema (‘Mujeres de cine‘), i forma part de la VII Mostra Itinerant de Cinema Espanyol Fet per Dones. L’arquitectura també hi té cabuda amb un taller per a aproximar-la als xiquets. Estarà impartit per Arquilecturas, un equip de dues dones arquitectes que volen fer un homenatge a la també arquitecta Zaha Hadid. I com no, una xarrada sobre les dones de la indústria de la música.

Fesporrat

Segona edició del Fesporrat i compta amb un cartell completet. Altea (Marina Baixa, Alacant) rebrà el 1 d’octubre el grup del moment, Aspencat, els Pellikana amb el seu nou treball ambiciós, Moltes Llums (Mésdemil, 2016), els catalans Oques Grasses i el rap irreverent dels Embolicats. Qui no s’ha posat a ballar amb el seu single ‘Shot-drinks‘? El festival s’emmarca dins de les activitats del Porrat d’Altea i està organitzat per l’ajuntament de la localitat, Suport Produccions i Ràdio Altea.

Rock i rap alternatiu al Music4Freedom

El Music4Freedom d’enguany ve carregadet de rock alternatiu. Serà el 14 i 15 d’octubre Godella, a dues localitzacions: El Matadero i El Parc del Molí. El concert del 14 d’octubre serà gratuït i hi actuaran 4 grups: Ojo de buen cubero, Bacora, Inèrcia i Los Whistles. Completen el cartell KOP, Los de Marras, Pirat’s Sound Sistema, Novus Ordo, Mafalda i la txaranga de música balcànica, La Trocamba Matanusca.

murtera musiquera últim concert els catarresUn nou festival: Murtera Musiquera

El Murtera Musiquera té lloc el 22 d’octubre a dues poblacions de la comarca de La Safor, Ador i Palma (al CEIP La Murtera). El festival l’organitzen els ajuntaments d’estes dues localitats saforenques per donar una oferta festiva i cultural. Acolliran les actuacions també d’Els Catarres, Atupa, VaDeBo i King Kong Boy. Serà també l’últim festival valencià on hi actuaran els catalans d’Aiguafreda.

La passió per la música al FeCStival

El FeCStival posa en valor el talent dels i les músics de Castelló. Serà el 8 d’octubre al Parc Rafalafena, al aire lliure i amb moltes activitats i bon rotllo. Els xiquets i xiquetes tindran també concerts i activitats dedicades: contes en anglés, jocs amb el LEGO, taller de decoració de galetes, activitats esportives o globoflexia entre un fum d’activitats més.

El FeCstival no és exclusiu per als xiquets i xiquetes. Hi haurà propostes musicals per a adults amb artistes locals com Claim, Dandy Wolf, Iseo, Nadia Sheik i més.

La Raíz i Aspencat fan parada a Alzira

Qui se’n va d’Alzira, perd la cadira. I qui no hi vaja el 8 d’octubre a este poble de la Ribera Alta, es perdrà l’actuació de dos grups del moment en l’escena valenciana. La Raíz i Aspencat xafaran els entaulats del Recinte Firal per a celebrar la diada dels valencians i valencianes del 9 d’octubre. Ho organitza la Regidoria de Cultura de l’ajuntament d’Alzira. Els dos grups posaran a sonar els seus èxits i nous treballs, La Raíz amb Entre poetas i presos (Propaganda pel Fet!, 2016) i Aspencat amb Tot és ara (Halley Records, 2015).

concerts d'octubre

L’impuls del Festardor

Bellreguard s’ha preparat molt bé per a rebre la tardor amb música. Dos dies de festival, 28 i 29 d’octubre, i tres escenaris, Escenari Festardor, Acústic i Paelles. Les bandes confirmades fan que esta edició tinga un cartell de luxe amb Reincidentes, Lendakaris Muertos, Desakato i Habeas Corpus.

Les propostes valencianes seran Smoking Souls, Mafalda, L’Home Brut, el rap irreverent dels Embolicats, Deliri, Malonda o Prozak Soup d’entre moltes altres. Hi haurà també escenari acústic amb artistes com Cesk Freixas, El Niño de la Hipoteca, Iratxo, Poncho K, Capa de plàstic, Liuard i Amanita Suit.

Com ja és habitual als festivals, no tot seran concerts. El Festardor d’enguany portarà xerrades, concurs de truc i de paelles, tallers i ha preparat una zona d’acampada per als festivalers.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €