Tot preparat per a la gran final del Sona la Dipu

Candela Roots va guanyar aquest cap de setmana la quarta i última semifinal del concurs Sona la Dipu a Utiel, on va actuar al costat dels grups Nanga Parbat, Moonflower. Candela Roots es converteix així en el quart finalista del certamen de pop – rock de la Diputació, al costat de Lígula, The Saltitos i Meridian Response, guanyadors de les semifinals celebrades a Alzira, Xirivella i Ontinyent, respectivament. Els guanyadors, els ha seleccionat un jurat professional i públic, format pel crític musical Eduardo Guillot, el periodista i gerent propietari de Discos Oldies Vicente Fabuel, el cap de comunicació de la Rambleta i programador del Deleste Festival, Quique Medina, el coordinador de Mondo Sonoro Comunitat Valenciana, Liberto Peiró, i el director del Low Festival, José Manuel Piñero, que han sigut els encarregats de seleccionar les dotze bandes semifinalistes d’entre les huitanta candidatures rebudes. La novena edició del Sona la Dipu ha estat composta per quatre semifinals i una final amb dos guanyadors, s’ha mantingut el premi a la millor cançó en valencià, que no exclou altres premis, i s’ha introduït el premi de música en femení.

the-saltitos

La gran final d’aquesta edició es celebrarà demà a l’Eliana (16 de setembre), i inclourà també l’actuació de les bandes convidades Love of Lesbian i Miss Caffeina. Repassem a continuació cadascuna de les bandes per tal que les pugueu conèixer millor:

The Saltitos

La banda The Saltitos naix a València després que Jose Mª Campos torna d’una estada als EUA amb una història i cinc cançons al cap. Rock picant, accelerat, amb històries de frontera i de salvació musical.

Candela Roots

Els integrants d’aquesta reggae band són vells coneguts de l’escena musical del Camp de Túria. Fa dos edicions ja van emportar-se el premi a millor cançó en valencià, i ara van a pel premi gros!

Candela Roots

Meridian Response

Sota aquest nom coneguem el projecte d’indie pop alternatiu de Marta Domingo, on està flanquejada per Luís Martín a la guitarra i Gilberto Aubán als teclats. El 2015 van gravar i publicar les seues primeres tres cançons en un curt treball batejat homònimament.

meridianresponse

Lígula

Aquesta banda a mitjan camí entre València i Madrid destaca per practicar un indie folk alternatiu però fàcilment radiable. Un grup nombrós, composat per set membres, que no pot amagar les seues influències de la música popular americana.

Gran festa a Gandia

Gandia acollirà la presentació dels guanyadors el 30 de setembre, amb l’actuació especial de La Raíz. Enguany, el concurs de pop-rock farà concerts en tots els municipis de la província que ho soŀliciten sense cap cost per a l’ajuntament. També hi participaran grups d’ edicions anteriors del concurs i del pop-rock de la província. Ja hi ha programats més de dotze concerts per a enguany en els municipis de Massamagrell, Gandia, Xirivella, Sagunt, Picassent, Alfafar, Alzira, Ontinyent, Utiel, Chelva, la Pobla Llarga i Albaida, als quals se sumaran d’altres que ho soŀliciten.

rockejat-RAIZ-ARTUR-GAVALDA

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €