El València C.F es passa als videojocs

El València Club de Futbol ha pres la iniciativa de crear una selecció professionalitzada de jugadors d’eSports, o jocs electrònics. La notícia ja es sap des de juny del 2016, quan es posà en marxa la formació dels equips del València CF eSports. La decisió és pionera d’entre els equips de futbol de l’Estat Espanyol que disputen en la Lliga BBVA. L’obejctiu? Ser líder en un altre tipus de tornejos, els virtuals, com el IEM Katowice o el Dreamhack a València. La gespa i la pilota es canvia per la cadira i els comandaments.

Els eSports són un fenomen de masses, global i en creixement. El València CF ha sabut veure el potencial i la visibilitat que donen cap a altres mercats i països. En este projecte electrònic, el cub dels ratpenats tractarà d’aconseguir els 10 milions d’espectadors/res úniques en cada retransmissió on hi participen els jugadors (gameplayers) del València CF eSports.

valencia esports

16 jugadors per al València C.F eSports

De moment ja han fitxat quatre jugadors per al HearthStones, Heroes of Warcraft un videojoc on ser estratega és més important que ser un mag o un caçador. La plantilla del Warcraft són Jose Miguel Pascual Josemi, Hector Fuentes TheFallen, Diego Fuentes Evangelion i el sudcoreà Haneul Lee Nara. Tots quatre fitxatges estrella.

Hi ha un segon joc entre cella i cella del València CF, el Rocket League, sobre cotxes i futbol. Ja han aconseguit fitxar també els 3 integrants de l’equip rocketer: Albert de Boer, Álex Kaelan i Javi Kael. I la darrera agrupació valenciana d’eSports: 14 membres, d’entre d’ells 9 jugadors, els quals competeixen al League of Legends (LoL). És l’equip més complet i nombrós d’entre el planter blancinegre i compta amb dos entrenadors, un mànager i una team manager.

Després de tanta derrota en la vida real, seran els eSports l’alegria per a l’afició valencianista?

valencia-cf-esports

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €