Escola Valenciana presenta la Gira ’17 al Micalet amb Arthur Caravan i Herba Negra

El 22 de març a les 20 hores arrancarà el Festival itinerant de música d’Escola Valenciana al Teatre el Micalet (València), amb l’actuació d’Arthur Caravan i Herba Negra, dos dels 22 grups inclosos al Volum XI del Disc de la Música en Valencià. En aquest acte, l’entitat cívica presentarà la nova compilació i l’agenda musical que tindrà lloc al llarg i ample del País Valencià durant les Trobades d’Escoles en Valencià. De fet, l’acte del Micalet figura en el calendari d’Escola com el concert de la CAPPEPV, la Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià de la ciutat de València.

La gira 2017 escola valencianaEl nou Disc de la Gira compta amb el suport de les cinc universitats valencianes (Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat d’Alacant i Universitat Miguel Hernández d’Elx) i del COM (Col·lectiu Ovidi Montllor), i ha estat produït per la discogràfica valenciana Mésdemil.

Arthur Caravan

La banda Arthur Caravan, formada per Toni Blanes, Pau Aracil, Jordi Richart i Pau Miquel Soler, presentarà al Teatre el Micalet el seu tercer treball, Major propòsit (Música de Telers, 2016). Aquest àlbum referma les influències del pop-rock anglosaxó del seu anterior treball, Wegener (Música de Telers, 2013), en què van compartir projecte amb Hugo Mas, i arriba al Micalet amb l’aval dels tres premis rebuts en l’última edició dels premis Ovidi, en què la banda alcoiana va rebre els guardons de Millor disc de rock, Millor cançó i Millor lletra.

En Major propòsit, Arthur Caravan pren els títols d’algunes de les obres del pintor René Magritte (Temptativa impossible, L’imperi de les llums, Le mal du pays, Les amants) i, a l’igual que l’artista belga, ho fa de forma arbitrària: els títols no ancoren les lletres; tenen poc a veure amb el missatge que hi transmeten. Així, en aquest últim disc, el més psicodèlic dels seus treballs, el quartet estableix una relació poètica entre el títol i la cançó amb gosadia i provocació magrittiana. Es retroben amb la complicitat de l’oient. La veritable poesia de les cançons d’Artur Caravan no es pot reduir a un joc sense conseqüència, és a dir, no admet un espectador passiu, el necessiten ben despert, atent, perquè reaccione al seu missatge. Amb Major propòsit, la formació Arthur Caravan proposa un espectacle d’emotivitat acústica que promet abolir el temps per accedir a la quarta dimensió: la poètica del misteri.

Herba Negra

El Teatre el Micalet serà l’escenari la presentació oficial de nou maxi-senzill del grup titulat “Level up!” (Mésdemil, 2017). Els seus components, Ivan (Kpoll), David (Dr. NTRFK), Berta Iñíguez i Sandra Aragó, cantaran per primera vegada davant el públic els temes enregistrats i produïts pel reconegut artista i productor de Saragossa Hazhe (Cloaka Company, Rapsusklei, Malajuntera). L’Herba Negra rebrota en primavera i farà vibrar al públic amb emoció i colps de realitat musicats amb ritmes reggae i combinats amb el swing més canalla, els tocs més elegants del jazz i, és clar, a aquesta barreja melòdica que ens provoca sentiments contradictoris i ens convida a formar part del canvi social no podia faltar-li la nostàlgia i la transcendència del blues. La música d’Herba Negra es troba influïda per artistes de gèneres molt diversos, com pot ser Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Lauryn Hill, Digable Planets o Damian Marley. A tall de síntesi: la formació promet oferir un còctel sonor espectacular.

 

Foto: Joanra Estellés.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €