Els grups valencians del Viñarock 2017

viñarock 2017

No diem cap novetat quan afirmem que el Viñarock és un dels festivals de mñusica alternativa més consolidats del panorama estatal. Assentat a Villarobledo (Albacete), l’edició d’enguany reafirma la continuada presència de propostes valencianes en el cartell. Però, quins són els artistes dins d’aquesta quota musical valenciana?

Només queden 21 dies per a què milers de valencians i valencianes marxen cap a La Manxa motxilla i esterilla en mà (o esquena). Bus, cotxe, furgona… tant s’hi val si la festa, la música i la reivindicació estan assegurades per tres dies.

Dijous 27 d’abril

El resultat de l’hibridació rockero-rapera entre Habeas Corpus i Los Chikos del Maíz ha estat RIOT PROPAGANDA i actuaran en la festa de benvinguda del Viñarock 2017, a l’escenari Viñagrow.

Divendres 28 d’abril

Els valencians Mediterranean Roots seran el segon grup valencià del Viña i faran moure’t a ritme de reggae en l’escenari Cabo de Plata. En l’escenari Smoking actuaran dos grups de l’escena valenciana. Ells són: Atupa i Funkiwi’s.

Dissabte 29 d’abril

El tercer dia del festival de Villarrobledo, els valencians tocaran a diversos escenaris. A l’entaulat Poliakov seran dos els grups consolidats els qui representaran el rock valencià: El Último Ke Zierre (Borriana) i Los De Marras (València).

Des de les profuniditats de Youtube, Sons of Aguirre assalta els festivals en esta edició del Viñarock 2017. El grup, nouvingut a l’escena del rap combatiu, està format pel youtuber comunista Masa Demócrata i el valencià Día Sexto i actuaran a l’escenari Cabo de Plata.

Auxili (Ontinyent), Alademosca (Villena) i Killus (Vila-real) s’uneixen per a dir que les tres províncies del País Valencià estan ben rerpesentades en Castella La Manxa. Els d’Ontinyent assaboriren l’èxit amb Dolç Atac (2013) i d’ençà que no han parat d’omplir esplanades amb nous temes de l’estil jamaicà. Enguany repeteixen al Viñarock i ho faran a l’escenari Viña Grow. Alademosca i Killus, en canvi, compartiran escenari a l’entaulat Smoking.

 

Diumenge 30 d’abril

La Marina Alta ha perdut grups com La Gossa Sorda per a tindre una certa representació a Villarrobledo. No obstant això, els Aspencat continuen visibilitzant la comarca alacantina. Després d’anunciar aturada indefinida i presentar el docuclip de ‘Som Moviment’ a la Tresdeu, Aspencat tornen de nou a l’escenari Negrita del Viñarock. En l’escenari Villarrobledo, seran Gigatron -amb el seu rock humorístic- i Mafalda -amb el reggaecore per idiosincràsia- els qui posaran el toc més dur dels grups valencians del diumenge. Darrerament, el grup de reggae de València, Candela Roots, escriuran el punt i final dels artistes valencians al Viñarock 2017.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €