El ‘8 apellidos vascos’ a la valenciana apareix en un anunci de cervesa

8 apellidos vascos

La xicoteta pantalla ha fet possible que 8 apellidos vascos (Emilio Martínez-Lázaro, 2014) a la valenciana siga un somni de moltes i molts fet realitat. La marca de cervesa, Amstel, ha produït un curtmetratge anomenat El pelotari y la fallera, el fil argumental del qual ens recorda moltíssim a la “saga” de pel·lícules protagonitzades per Dani Rovira i Clara Lago. Ja fa més d’un mes que roda internet i, encara ara, l’empresa de la beguda la promociona a les xarxes socials.

Es tracta d’una manera de fer anuncis més enllà dels 20” de televisió, els cartells o els publireportges. És allò que es coneix en comunicació com la narrativa transmèdia, és a dir, contar una mateixa història en diferents formats. El curtmetratge dura poc més de vint minuts, l’ha escrit i dirigit Julio Medem i l’interpreten Asier Etxeandia Miram Giovanelli, companys de repartiment a la sèrie Velvet (A3).

La sinopsi és la següent. Dos protagonistes: Mar, una cuinera valenciana, i Unai, cuiner basc. L’una és innovadora i avantguardista, i l’altre és tradicional, li agrada la cuina fàcil d’elaborar i amb productes frescos. Mar i Unai, fills de cuiners, viuen un doble xoc que ens recoda a 8 apellidos vascos: el cultural i el culinari.

Ambdós fan l’Extraordinària Ruta de Amstel Oro i se n’adonen que són “gastronòmicament incompatibles”. Són el jing i el jang, el dia i la nit, pel que fa al menjar i al cuinar. D’esta incompatibilitat, sorgirà l’amor entre el confessat pilotari basc, Unai, i l’orgullosa Fallera Major valenciana, Mar. Ja podem dir que els bascos i els valencians estan units en un curtmetratge.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €