El grup l’Home Brut es cola en un examen de la JQCV

Home Brut JQCV

Dissabte passat començaren els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV). Fou el torn de nivells com el del Grau Mitjà i l’A2, nivell equivalent a l’elemental i introduït enguany com a novetat. En un dels textos de l’examen de l’A2 aparegueren mencionats el grup de rock en valencià l’Home Brut (Ribera Alta).

La banda riberenca pertany a l’escena indie i rock en valencià i ja compta amb un llarga durada publicat, Cants de Balena (Médemil, 2016). Els integrants del grup novell són quatre joves de la Vall Farta: Eneas Ribelles (baix i veu), Lolo Samper (guitarra i cors), Xavi Llàcer (guitarra i cors) i Alexandre Sanjuan (bateria).

L’exercici en el qual apareixen és el cinquè de l’àrea de Comprensió Escrita. Segons expliquen els membres de l’Home Brut a la Tresdeu, una coneguda d’ells es trobava d’examinadora d’un centre de Xàtiva i «quan va veure el text de la prova A2, ens va enviar una foto de seguida».

La primera prova del 2017 de l’A2 encara no es troba en línia, però l’Home Brut ja ha publicat a les seues xarxes socials una captura del text on apareixen. Es tracta d’un correu on un jove, Manel, convida a una altra xica, Carla, a anar a un concert de la banda valenciana:

l'Home Brut valencià

A la pregunta de com ho troben això d’aparèixer mencionats a un examen de la JQCV, han dit que «ens va fer molt de comboi i gràcia, sobretot el fet de pensar que algú puga pagar 12 euros d’entrada per anar a veure’ns», asseguren en to irònic. «En tot cas, no ens esperàvem aparèixer en un àmbit així, és il·lusionant veure com s’avança en la normalització de la nostra música a escenes i àmbits quotidians com el de l’educació».

Farà cosa d’un mes publicaren un nou senzill amb videoclip, ‘Dimecres‘, sobre les dones heroïnes de ficció en l’imaginari de la generació Milennial, a la qual pertanyen els quatre riberencs. Heroïnes com Wednesday Addams, Arya Stark, Eleven, Mathilda, Hermione Granger, Leia, Daenerys Targaryen i moltes més. El senzill ha estat produït per Tono Hurtado a GLOBO estudio i a Río Bravo Estudio i el videoclip l’ha gravat i produït Blat.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €