Crònica del Clownia 2017, allà on tot és possible

clownia 2017

Sempre hem sigut gent que ens apassiona la música, sobretot si és en directe. Aquest any no volíem perdre l’oportunitat de gaudir d’un festival del que havíem sentit parlar molt bé. El Festival Clownia es celebra a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon, a la comarca gironina del Ripollès. Aquest any han sigut els dies 22, 23, 24 i 25 de Juny els elegits per convertir aquesta comarca en l’epicentre d’un ‘’món imaginari’’.

El grup Txarango, a banda de ser cap de cartell, són els propis organitzadors del Clownia, i ho tenen molt clar. Aquest no és un festival de música com un altre, sinó una reivindicació social impregnada de valors que fa de la música una vertadera arma de revolució. A l’espai consciència, xerrades i tallers prenen el protagonisme per a reflexionar sobre diferents qüestions que ens plantegem en la societat actual. En definitiva, no tot és música. El Clownia té molt clar que l’acció social és necessària per a fer del present un futur millor. Així ho demostra el seu ambient, on el ‘’món imaginari’’ que es desitja ser almenys s’aconsegueix durant aquests dies.

Els grups que encapçalen el cartell musical eren els catalans Txarango, La Pegatina, Manel, Oques Grasses, i els valencians Zoo i Atupa. Aquests últims van donar l’inici del festival a Camprodon. El rap dels de Moncada acompanyat d’unes grans bases electròniques van fer gaudir a la gent que va acudir la nit del dijous. Zoo va actuar el divendres, i va demostrar que actualment té un dels millors directes del panorama amb la seua nova gira de presentació del disc ‘’Raval’’. L’altre concert a destacar va ser el dels amfitrions Txarango. Actuaven a casa i això es nota. Públic absolutament entregat i concert emotiu van ser els ingredients perfectes per a fer vibrar el Clownia i convertir-lo en ‘’un lloc on tot és possible’’.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €