5 foodtrucks valencianes que has de conéixer

Foodtracks, una paraula que, darrerament, s’escolta molt. Als festivals i a qualsevol fira o festa local n’hi ha un fum de furgons plenes de menjar, allò que abans coneixíem com «paradetes». Per molt modernes que puguen sonar, les foodtrucks tenen un origen ja centenari: fa 150 anys els ramaders de Texas (EUA) les inventaren per donar servei als vaquers que anaven de pas. Més tard, farà cosa de 10 anys, renasqueren a l’estat de Nova York i este mode de negoci tan nòmada ja s’ha popularitzat arreu del món.

A la Tresdeu fem una selecció de foodtrucks valencianes que has de conéixer. Tal volta te les trobes al pròxim festival on aniràs, o bé, a les festes del teu poble. Siga com siga, aprofita i tasta una mica del seu menjar. Ha estat fet sobre rodes!

1. LA SABORETA (VILLENA, ALT VINALOPÓ)

foodtrucks

Menjar vegetarià, vegà i crudivegà. La Saboreta pertany a una empresa de càtering i, quan presta serveis de menjar, cuida el més mínim detall en les presentacions: des de marcar els tovallons de paper amb un encuny per a què siguen diferents, fins a tindre la furgoneta-cuina impecable», assegura la fundadora, Pepi Calabuig, en una entrevista de Ruta Emprende Artesana. «Recomane les fajitas veganes triomfen molt!».

2. LA RODANTE STREET FOOD (VALÈNCIA, L’HORTA)

Una pizzeria amb rodes. Així s’autodefineix La Rodante Street Food. Es va fundar fa 15 anys per Juan Carlos del Toro i ofereixen pizzes artesanals: tradicionals i experimentals.

3. MEDITERRÁNEA FOODTRUCK (VALÈNCIA, L’HORTA)

Hamburguesses i tapes mediterrànies. La furgona de Mediterránea Foodtruck és un negoci que ha nascut de les mans i la iniciativa d’una parella que comparteix la seua passió per la cuina.

4. THE FUNKY CORNER (CASTELLÓ, PLANA ALTA)

The Funky Corner és una foddtruck creada recentment. Des de Castelló, el seu menú, diuen, «és a base de Pulled Pork i amb opció vegana». Mentre demanes el teu menjar, escoltarà, a més, música negra punxada en vinil. Farem cas del seu lema: Feed your Soul!

5. RODAMON FOOD CARAVAN (DÉNIA, MARINA ALTA)

Des de la Marina Alta, Rodamon Food Caravan treballa sota la filosofia ecològica, amb productes frescos i naturals: «ingredients autòctons i fruites i verdures de temporada». Aquesta foodtruck marinera tracta de reivindicar la gastronomia de la comarca i les seues infinites possibilitats culinàries. A la seua carta hi ha, com no, hamburguesa de figatell o wrap d’amanida de llentilles i quinoa, per als vegans, entre d’altres opcions saboroses.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €