5 pobles amb encant del País Valencià [Segona part]

A mitjans del mes d’agost la revista Tresdeu ja va proposar cinc poblacions per visitar i conéixer. Arriba la segona part, amb cinc recomanacions més que es poden convertir en grans opcions per a passar el cap de setmana o els ponts que s’aproximen. En aquesta llista s’inclouen municipis del nord i del sud del País Valencià. De l’est i de l’oest del nostre estret territori. Una llista per als amants del turisme rural i de muntanya, tot i que també hi ha alguna pinzellada de mar.

1. Bocairent (Vall d’Albaida)

Bocairent. Un dels pobles més interessants del País Valencià

Foto via Viquipèdia

Ideal per a anar en una setmana d’aquestes de fort constipat. Un dels trets característics principals de Bocairent és la riquesa en plantes aromàtiques i medicinals de la Serra de Mariola. El municipi té encants de vila medieval que el fan agradable per a ser passejat. A més, cal destacar les impressionats Coves dels Moros i els naixements del riu Clarià i Vinalopó entre d’altres.

2. Chulilla (Els Serrans)

Chulilla. Un dels pobles amb més encant del País Valencià

Foto Via Viquipèdia

Chulilla és altre poble que no es pot separar del seu entorn. El riu Túria passa per allà quasi ocult en un canó impressionant que és ben conegut, especialment pels escaladors. Aquest últim és probablement l’esport per excel·lència que es pot practicar a Chulilla. Tot i això, també es poden dur a terme diferents activitats d’aventura. El nucli urbà és altre lloc de cases baixes, empedrades i tranquil·les, on poder desconnectar del món.

3. Finestrat (Marina Baixa)

Finestrat. Un dels pobles més interessants del País Valencià

Foto Via Viquipèdia

Ací arriba la part de platja d’aquesta llista. Alguns sabuts en la matèria pensaran que Finestrat no té costa, i s’equivoquen. El seu terme municipal s’estén des dels 1.410 metres d’altura del Puig Campana fins les aigües de la Cala Finestrat. El centre històric està situat entre Benidorm i la Vila-Joiosa, a escassos quilòmetres de la Costa Blanca. Lloc ideal per combinar activitats de mar i de muntanya. Marxa amb descans.

 

4. Vall de Gallinera (Marina Alta)

Vall de Gallinera. Un dels pobles més interessants del País Valencià

Foto Via Viquipèdia

És un conjunt de vuit nuclis urbans pels quals pareix que no han passat les últimes dècades. Benirrama, Benialí, Benissivà, Benitaia, la Carroja, Alpatró, Llombai i Benissili sumen entre tots 600 habitants. Una vall que ha patit els efectes de la despoblació durant la segona meitat del segle XX. És això el que segurament ha propiciat que l’encant dels pobles i dels seus paratges es mantinguen intactes. La Serra de l’Almirall, la Serra de l’Albureca i la Serra Foradada contemplen des de les altures el discórrer del riu que dóna nom al municipi, el riu Gallinera.

5. Vistabella del Maestrat (L’Alcalaten)

Vistabella del Maestrat. Un dels pobles amb més encant del País Valencià

Foto Via Viquipèdia

Vistabella del Maestrat és el poble més alt del País Valencià (1249 m). El poble és menut i tranquil, hui dia té 364 habitants. Això sí, hi ha forn, carnisseria, fruiteria, bars i bons llocs d’allotjament rural. Bon menjar i molta pau no faltaran en la visita a un poble que no es pot separar del seu entorn. Perquè un dels majors encants de Vistabella del Maestrat i del País Valencià és el Parc Natural del Penyagolosa. Es poden fer nombroses excursions de muntanya pels voltants, de molt variades dificultats i durada.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €