‘Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians’ fa reaparéixer la senyora Elvira

El documental Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians explica què va ser l’orde militar de Santa Maria de Montesa i perquè conéixer la seua història és important per als valencians i valencianes del segle XXI. En la seua promoció, el Grup Harca —el guió i la direcció de continguts ha estat a càrrec seu—, ha utilitzat un vídeo de la senyora Elvira. Vos sona d’alguna cosa?

Efectivament, la senyora Elvira es va fer famosa gràcies a aquest vídeo en què la dona es mostrava ben pagada per la seua torta d’annous, armela (ametlla) i hojaldre (pasta de full). Han passat uns quants anys d’un vídeo a l’altre, però la veïna de Montesa manté intacta l’alegria i la vitalitat que la va posar en boca de tothom.

‘Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians’

El motiu de l’alegria actual d’Elvira és la gravació del documental Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians. Es tracta d’una peça de 15 minuts que han preparat des del Grup Harca sobre la història de l’orde de Montesa, en col·laboració amb Granissat Estudi Creatiu i patrocinada per les Corts Valencianes, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i l’Ajuntament de Potries. En la confecció de l’obra audiovisual han parcipat un equip d’historiadors valencians integrat per Frederic Aparisi, Vicent Baydal i Ferran Esquilache, tots tres doctors en història medieval i actualment professors en les universitats Cardenal Herrera i Jaume I. Al Facebook del Grup Harca es poden consultar els detalls i les novetats sobre les projeccions d’aquest documental.

Fotograma del documental 'Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians'

Fotograma del documental ‘Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians’

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €