Notícies

30 dones fascinants en la història de València

Redacció | 23 novembre 2017

Fa uns quants mesos l’editorial Vinatea va publicar el llibre Treinta mujeres fascinantes en la historia de València”. En ell, 30 escriptores narren la història d’altres 30 dones rellevants per a la història de València. Reines, científiques, cantants, prostitutes, transsexuals, bruixes… Des d’Isabel de Villena fins a Germana de Foix, passant per l’activista Esperanza Ramos o les silenciades MariemFotayma i Nuzella. Dones de totes les cases hi ha en aquestes pàgines. Amb el següent vídeo podeu fer goleta amb el que apareix al llibre, de la mà del seu editor Salvador Raga:

Història de dones lluitadores

Patrícia Campos és una de les 30 escriptores que ha participat en el llibre. En ell ha escrit el capítol “Las tres mujeres del burdel: MariaFoytama y Nuzeya“. Campos explica al seu blog: «Les meues dones són tres prostitutes pertanyents a l’Edat Mitjana. Són dones, espentades a prostituir-se per l’època i la societat, enganyades i forçades. Elles van sobreviure i van trobar a algú que les va ajudar, salvant les seues vides». Històries com aquesta de les personatges MariemFotayma i Nuzella acosten la història de les dones més desfavorides. Donen l’oportunitat de comprendre quin ha sigut el paper de la dona en diferents èpoques de la història. Especialment des del punt de vista d’aquelles que ho van tindre més difícil per rebel·lar-se contra les normes socials imposades pel patricarcat per tal d’alliberar-se.

Les autores del llibre van renunciar als drets econòmics d’explotació perquè l’editorial Vinatea destine tots els ingressos a causes solidàries. Podeu comprar aquest títol i la resta de solidaris que tenen en venda a través de la seua pàgina web.

 

, , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.