Els videoclips més vistos de 2017

S’ha esgotat el 2017 i és moment de repassar què és el que ha passat durant els seus 365 dies. Un any on, des de Tresdeu, us hem acostat totes les propostes de videoclips amb sabor valencià i ara volem destacar els 8 més vistos. Quina és la nostra base de dades? El recopilatori de videoclips valencians que trobareu al canal de Youtube la revista Tresdeu (ja hi ha vora 500).

Zoo és el campió de 2017, amb quasi un milió de visites en “Cap per Avall”. Molt de prop els segueix Riot Propaganda (banda integrada per Habeas Corpus i els valencians Los Chikos del Maíz) amb “Cambiarlo todo”. I tancant els tres més vistos, trobem a La Raíz. La banda de Gandia viurà el 2018 d’una manera molt especial, ja que serà l’últim any abans d’una aturada indefinida que ja han anunciat.

1. Zoo – “Cap per avall”

Després de l’èxit del seu primer treball Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!), Zoo van potenciar la vessant audiovisual de l’avançament del nou disc Raval, que publicaren en març. “El cap per avall” està il·lustrada amb una peça al·legòrica on la banda soterra els clixés i els obstacles que rebutgem com a societat i com a poble. Està dirigida per Pau Berga i produïda per Tresdeu Media, cooperativa creativa i de comunicació artífex també d’aquesta revista. Té 970.000 visites a Youtube.

2. Riot Propaganda – “Cambiarlo todo”

Riot Propaganda va tornar a principis d’any amb “Cambiarlo todo”, un altre videoclip signat per Tresdeu Media. La seua tornada als escenaris ha sigut una de les més celebrades de 2017. En moltíssims concerts i festivals de tot l’Estat s’ha pogut escoltar el nou disc titulat Agenda Oculta (todo gobierno tiene una). “Cambiarlo todo” té vora 950.000 visites a Youtube.

3. La Raíz – “El Circo de la Pena”

No hi ha esplanada que el grup de Gandia no òmpliga, ni tampoc videoclip que no supere les 200 mil reproduccions a Youtube. A principis d’estiu, La Raíz va publicar un vídeo de “Circo de la pena”, cançó inclosa en el darrer disc Entre poetas y presos (Propaganda pel fet!, 2016). Aquesta vegada van tornar a sorprendre els seus seguidors i seguidores amb una peça diferent, un directe amb una orquestra simfònica. Té 890.000 visites a Youtube.

4. Los de Marras – “Perdido”

Los de Marras és una de les bandes valencianes en actiu més veteranes, però la seua energia continua intacta com el primer dia. En el mes d’abril avançaren el seu nou disc Surrealismo amb “Perdido”, un videoclip de gravació que ja té quasi 250.000 visites a Youtube.

5. Smoking Souls – “Vida”

Una punyada sobre la taula. Eixa és la sensació després d’escoltar i vore el primer senzill de Cendra i Or, el tercer llarga durada d’Smoking Souls que vorà la llum les properes setmanes. La peça, dirigida per Pau Berga (Tresdeu Media) va obtindre el reconeixement als Premis Ovidi 2017 com a Millor Videoclip. A Youtube té 150.000 visites.

6. Aspencat – “Som moviment”

Aspencat presentaren a finals de març un ambiciós videoclip documental al qual visiten tres personalitats vinculades als moviments socials i algunes de les seues problemàtiques més importants. La cançó triada és “Som Moviment”, amb la col·laboració de la banda basca Esne Beltza, i forma part del seu últim àlbum Tot és ara (Halley Records, 2015). Tot i que han abandonat l’activitat musical, segueixen ben presents. El vídeo té més de 120.000 visites.

7. Xavi Sarrià – “Amb l’esperança entre les dents”

Xavi Sarrià ha decidit començar una nova aventura. A mitjans de setembre va publicar el videoclip d'”Amb l’esperança entre les dents”, cançó homònima del disc que ha publicat en solitari. El videoclip va estar rodat per l’equip de Tresdeu Media, i dirigit per Pau Berga. Té 113.000 visites a Youtube.

8. Erick Hervé & M. Padrón – “Bubba’s Anthem”

Erick Hervé va compondre a l’estiu aquest rap homenatjant les “gambes de Bubba”. Amb M. Padrón als plats, responsable de la mescla i Alberto Mollà realitzant el vídeo. Hervé protagonitza aquest videoclip amb una estètica de VHS molt atractiva, que ja supera les 44.000 visualitzacions.  

Entraven aquests videoclips a les vostres quinieles? Trobeu a faltar algun? Feu-nos saber-ho mitjançant les nostres xarxes socials.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €