5 esdeveniments més enllà de la música

Després d’unes dates ben carregades de novetats musicals, toca anar per altres disciplines artístiques. Tenim una oferta cultural molt rica al País Valencià encara que moltes vegades se centra a la ciutat de València. Al següent article vos recomanem una sèrie de 5 esdeveniments, exposicions i activitats allunyades del món de la música, però realment interessants.

Okuda

Si has anat a la Plaça de l’Ajuntament de València a veure la Falla que allí es planta cada any, tal vegada t’hauràs sorprés. La falla de l’Ajuntament d’enguany ha estat obra de l’artista Okuda San Miguel. Una falla amb estructures geomètriques i estampats multicolors, els quals es fonen amb formes orgàniques. Cossos sense identitat, animals sense cap, multitud de símbols enfrontats que inciten a la reflexió… Doncs l’artista santanderí exposa al Centre del Carme de Cultura Contemporània fins el 27 de maig. Es tracta d’una exposició retrospectiva titulada The multicolored equilibrium between animals and humans. De dimarts a diumenge d’11:00 a 21:00 hores, entrada gratuïta.

Splash Sagunt

El Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana tindrà lloc aquest cap de setmana a la localitat de Sagunt. Des del dia 23 al 25 un fum d’activitats relacionades totes amb l’art gràfic del còmic. Firmes de dibuixants de la revista satírica El Jueves, projecció de pel·lícules basades en còmics, la presentació del còmic del Genovés, l’espectacle-musical de la revista Mongolia… També hi hauran tallers de dibuix, entrega de premis, concerts i sortejos. Totes les activitats són gratuïtes i es realitzen al Casal Jove del Port de Sagunt.

Joan Miró

La primera gran exposició de l’IVAM de 2018 és Joan Miró, ordre i desordre. L’exposició explora traços d’indisciplina que l’artista va anar deixant a llarg de la seua trajectòria. Miró com a referent avantguardista del segle XX, mostra com des dels seus inicis la disciplina i l’aprenentatge suposa per a ell una captivitat. L’exposició estarà disponible fins el 17 de juny. L’entrada és gratuïta en l’horari de divendres de 19:00 a  21:00 hores, dissabtes de 15:00 a 19:00 hores i diumenges de 10:00 a 19:00 hores. Per a la resta d’horaris i tarifes consulteu la web del museu.

Figues i naps

Figues i naps és una esdeveniment molt especial a la ciutat de València. Inclou una visita guiada per la ciutat per conèixer la història del sexe a València, un sopar agroeròtic i una excursió als dominis del bordell medieval. Giravolta Rutes Culturals amb l’actriu Pepa Alòs i la versió urbana d’Horta Viva; “València Original Tours” s’uneixen per fer-vos riure, per fer-vos viure i per il·lustrar-vos sobre la València més picarona en una ruta de dues hores que prometen donar molt de si. El preu és de 30 euros i les places són limitades. En principi la propera ruta era el 24 de març però a dia de hui la data està per confirmar. Podeu trobar tota la informació a la web de les inscripcions i al Facebook de Giravolta.


Marató Goya

La Rambleta celebra un dia de cinema el pròxim diumenge 25 de març. Una marató de tres de les pel·lícules premiades a l’última gala dels Goya. A les 12:00 hores es projectarà La Llibreria d’Isabel Coixet (millor pel·lícula, millor direcció i millor guió adaptat). Després de dinar serà el torn de No sé decir adiós, de Lino Escalera, guardonada amb el Goya a la millor actriu protagonista, Nathalie Poza. La marató conclourà amb Estiu 1993 de Carla Simón, guanyador del premi a la millor direcció novell, a l’actriu revelació i al millor actor de repartiment. Les invitacions estan disponibles a les botigues Movistar de la Plaça de l’Ajuntament i Guillem de Castro. Afanyeu-se, que l’entrada és lliure fins completar l’aforament.

Isabel Coixet dóna instruccions durant el rodatge de “La Llibreria”

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Samarreta A Tornallom
Samarreta d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram St...
Preu 12 €