5 pobles amb encant del País Valencià [Tercera part]

Amb tot el llarg cap de setmana per davant arriba un nou article sobre recomanacions de pobles. Aquesta és la tercera part, amb 5 pobles més que es poden convertir en grans opcions per a passar aquest pont o futurs. En aquesta llista s’inclouen municipis del nord i del sud del País Valencià. De l’est i de l’oest del nostre estret territori. Hi predominen els pobles d’interior però també trobareu un poquet de costa, per aprofitar si fa bon oratge.

Culla (Alt Maestrat)

Tot aquell que s’anima a acostar-se a aquesta joia de l’Alt Maestrat no queda indiferent. Un lloc únic on s’entremesclen una part important de naturalesa, d’impressionants paisatges en l’estat més pur i salvatge, junt amb els vestigis encara latents d’èpoques passades. Un recorregut pels seus carrers i monuments ens transportarà i mostrarà la Culla més medieval i màgica.

Sant Mateu (Baix Maestrat)

La capital històrica del Maestrat ofereix innumerables activitats d’esplai en contacte amb l’entorn. El seu nucli urbà, declarat Bé d’Interés Cultural, o la seua Plaça Major són testimoni d’un important passat que s’endevina en cada racó. Un passeig per la localitat de Sant Mateu ens descobrirà la importància històrica d’aquesta acollidora població .

Alpuente (Serrans)

Amb una extensió plena d’aldees, Alpuente manté un accentuat ambient medieval i un abrupte entorn. Alpuente també presenta una oferta ben atractiva per a gaudir de l’astroturisme, que pots completar amb el senderisme, el patrimoni paleontològic, la naturalesa… El terme s’ha convertit en un rabeig de la tranquil·litat tan buscada hui en dia.

El Castell de Guadalest (Marina Baixa)


L’encant d’aquest poble radica en diferents punts claus. Un enclavament espectacular rodejat per les serres d’Aitana, Xortà i Serrella, l’embassament que arreplega l’aigua del riu Guadalest, afluent de l’Algar i la bonica fortificació que domina gran part del nucli urbà i dóna nom al municipi. El Castell de Guadalest ha sigut declarat Conjunt Històric Artístic.

Santa Pola (Baix Vinalopó)

A banda de les seus platges, Santa Pola té un important patrimoni arquitectònic i cultural, com el Castell-Fortalesa i importants restes arqueològiques. Els aiguamolls del Parc Natural de les Salines completen una rica oferta turística més enllà del sol i platja. Un altre dels atractius d’aquesta localitat costera és la possibilitat de viatjar a l’illa de Tabarca.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €