Els llibres prenen els carrers de les nostres ciutats

Com cada any, per la festivitat de Sant Jordi, ajuntaments, llibrers, editorials i autors es posen d’acord. Els llibres s’instal·len a localitzacions estratègiques de les ciutats i les activitats no cedeixen. A continuació repassem les fires del llibre de les principals localitats del País Valencià. Si ameu la lectura no perdeu nota.

València

  • Dies: 26 d’abril – 6 de maig
  • Ubicació: Jardins de Vivers

La Fira del Llibre més veterana del País Valencià, té lloc a la capital. La 53a edició tindrà lloc un any més als Jardins de Vivers, organitzada pel Gremi de Llibrers de València. La imatge gràfica ha estat obra de la il·lustradora Lalalimola, guanyadora de la Crida a Projectes. I és que enguany, la Fira atorgarà cert protagonisme a la il·lustració. Hi haurà un espai coordinat per l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV), amb una exposició i activitats relacionades amb aquest món.

Com a novetats podem destacar que al 2018 hi veurem més expositors i casetes que mai. Els expositors replets de novetats editorials coparan les principals portades. Tots els gèneres estaran representats, des de best-sellers, a publicacions divulgatives passant per literatura juvenil.

Presentacions de novetats, signatures d’autors, encontres amb escriptors, lectures i recitals, taules rodones, animacions, contacontes, teatres, concerts… Inundaran d’activitats culturals el cap i casal. Destaquem la taula rodona del 28 d’abril sobre la Ruta del Bakalao amb Eugenio Viñas, Joan Oleaque Moreno i Carlos Aimeur. També hi haurà un encontre amb el director de cinema David Trueba el proper 26 d’abril.

Alacant

LLibres

Imatge de la Fira del Llibre d’Alacant de 2017

  • Dies: 26 d’abril – 6 de maig
  • Ubicació: Passeig de Soto

El Passeig de Soto, en ple centre d’Alacant és l’emplaçament on té lloc la Fira del Llibre d’Alacant. Un esdeveniment el qual, a banda de difondre literatura i cultura, pretén dignificar el llibre i la professió d’escriptor. Aquest referent cultural de la ciutat es troba a punt de complir la meitat de segle (ja va per la 48a edició). Està organitzada per l’Associació d’Empresaris Llibreters i Paperers de la província d’Alacant amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Encara no s’ha tancat la programació però ja es pot confirmar a autors com Fran J. Marber, Elena Picó o Andrés Botella, presentant les seues novel·les. També la poesia tindrà la seua quota amb autores com Estella Bono o Carmina Seva. A banda de signatures i presentacions de llibres, hi hauran xerrades, animacions i activitats infantils, com una contacontes bilingüe.

Elx

  • Dies: 21 – 23 d’abril
  • Ubicació: Tota la ciutat

A la localitat d’Elx hui és una gran jornada de cultura literària. L’Ajuntament va presentar l’activitat anomenada BookCrossing, que consisteix a abandonar llibres pel carrer perquè altra gent els llija i els abandone en altre punt de la ciutat. Amb la col·laboració de les biblioteques municipals es repartiran uns 600 llibres per les places més importants d’Elx i pedanies.

Aquesta és la 3a edició de Sant Jordi Elx un esdeveniment encara jove però que contribueix a dinamitzar la cultura i les carrers de la ciutat. El passat dissabte també hi va haver espai per a la presentació i signatura d’obres per part d’autors il·licitans.

Castelló

  • Dies: 26 d’abril – 6 de maig
  • Ubicació: Plaça Santa Clara

La capital de la Plana celebra la 34a edicció de la Fira del Llibre. La Plaça Santa Clara s’omplirà de llibres i d’activitats, una autèntica llibreria al mig del carrer. Els assistents trobaran els llibres organitzats per temàtiques i podran fullejar i llegir amb tranquil·litat. A banda de l’espai per als llibres, s’instal·larà una carpa dedicada a les activitats culturals.

Com és habitual es podran comprar les més recents novetats literàries, es presentaran llibres i hi hauran sessions de signatures d’autors. Encara no s’han desvelat tots els detalls del programa d’activitats, així que podeu estar alerta de l’última hora seguint la pàgina de Facebook.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
7
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €