Discos

D’Al Vent a Camals Mullats, les versions de la Borriana Big Band

Daniel Monfort | 12 juliol 2018

A Borriana alguna cosa es cou musicalment més enllà del Arenal Sound. Hi ha una xicoteta escena jazz amb el festival Maig di Gras i la joia de la corona, la joveníssima Borriana Big Band. Una big Band dirigida per Juanjo Carratalà i vint-i-tres músics en total. Publiquen un primer disc, del que apenes es troben rastres per internet, anomenat D’ací (Bureo músiques). A l’àlbum ens sorprenen amb versions a ritme de jazz d’uns quants clàssics de la música en valencià. De moment, solament podeu escoltar una mostra.

Clàssics que van del “Lladres” d’Al Tall (videoclip) al ja esdevingut clàssic “Camals Mullats” de La Gossa Sorda. Pep Botifarra posa veu a la seua “Malaguenya de Barxeta”, sempre disposat a col·laborar. I Pau Alabajos fa un duet al seu “Inventari“, una cançó que necessitava i mereixia una versió com esta.

Més enllà d’una elecció potser massa convencional de cançons en valencià, la veu del duet femení, amb un subtil accent i amb groove a cabassos ens fa pujar al carro. Els arranjaments de les versions recorren a diversos subgèneres. Unes més big band del sud-est nord-americà i unes més latin-jazz. Com per exemple un “La Flama” amb inici en mode rumba cubana. Bona sort a esta banda jazz de la Plana, ja ho diuen, Borriana, Nova Orléans i l’Havana.

El disc de moment no està disponible per escoltar-lo en línia. Si en voleu una còpia en format físic haureu de contactar amb la pròpia banda per les seus xarxes. I si vos fa molt de goig el podreu trobar a la tenda Helios Trofeus de Borriana (Plana Baixa).

, , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.