10 coses que fan gran l’Espiga Rock 2018

Ja queden menys de dos setmanes perquè se celebra la cinquena edició de L’Espiga Rock 2018. El festival obri la Fira i Festes de Sueca (Ribera Baixa) amb dos dies de concerts amb importants figures del panorama musical valencià i estatal. Una gran varietat d’estils però amb un ànima comuna, totes les bandes oferiran espectacles en clau reivindicativa i festiva. Encara no saps si vindràs? Tu reserva’t els dies 31 d’agost i 1 de setembre, llegeix aquest decàleg pels quals t’acabarem de convèncer

5é aniversari

4 anys d’experiència permeten a l’organització d’un festival polir tots els detalls per fer gran un festival. Comptar amb el suport de l’Ajuntament de Sueca, la Diputació de València, la Generalitat i l’Institut Valencià de Cultura també ajuda. Podem dir que ja es tracta d’un festival ja consolidat per on han passat bandes com Aspencat, La Gossa Sorda, Els Catarres, Reincidentes, BoikotSmoking Souls, Pupil·les, Mafalda, Ebri Knight, Atupa o Sva-Ters.

Últim gran festival de l’estiu

Sí, val, d’acord. L’estiu no s’acaba el 31 d’agost. Però sí que és de veres que és un punt d’inflexió on molta gent treballadora i estudiant finalitza les vacances. Així que, res millor que acabar-les el millor possibles amb un gran festival de música. Després tindràs tot el diumenge per descansar i recordar les millors cançons i reprendre el dilluns la rutina.

2 dies en compte d’1

Les quatre edicions anteriors de l’Espiga Rock es van desenvolupar en un sol dia. De fet a la primera edició sols hi van haver 3 artistes al cartell. L’evolució ha sigut clara i constant al llarg dels anys, fins a tal punt que enguany s’havia tantejat la possibilitat de realitzar 3 dies de concerts. Finalment seran dos jornades i 12 artistes al cartell. Una autèntica passada.

Dones a l’escenari

Si ja a l’Espiga Rock de l’any passat les dones van tindre gran quota al cartell amb la presència de Pupil·les i Mafalda, enguany es continua per aquesta línia. El festival de Sueca aposta per un cartell cada vegada més paritari, amb la presència de dones a l’escenari. Enguany hi hauran dones sobre l’escenari amb les actuacions JazzWoman, Tesa, El Diluvi, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, Inèrcia i Albuferians.

El preu

Un preu molt competitiu si el comparem amb altres festivals de més d’un dia. Les entrades les teniu disponibles a la web del festival a un preu de 15 euros amb l’accés al festival els dos dies. També podeu adquirir entrada d’un sol dia per 11 euros, però sense cap gènere de dubte val la pena traure’s l’abonament per als dos dies.

Artistes experimentats

Al cartell trobarem autèntics veterans dels festivals i dels escenaris valencians i estatals. Per una banda un clàssic del punk com és Evaristo Páramos, amb vora 40 anys d’experiència al món de la música. La seua banda Gatillazo actuarà el 31 junt a altres incombustibles com El Último ke Zierre, amb més de 30 anys als escenaris. També Xavi Sarrià compta amb una dilatada experiència d’uns 20 anys amb Obrint Pas i ara encetant nou projecte en solitari. 20 anys porten també els KOP sobre els escenaris portant el hardcore per tot arreu.

Artistes emergents

En contraposició als artistes més clàssics, trobem altre en plena ebullició, com per exemple JazzWoman. La membre de Machete en Boca i Periferia Norte acaba de traure disc en solitari, i estrena un 2018 ple de concerts on està donant-se a conéixer. La rapera ex membre d’El Delito, Tesa també fa poc que ha iniciat la seua carrera en solitari. Va estrenar disc l’any passat.

Bandes més experimentades però que arriben a l’Espiga Rock 2018 amb disc recent baix del braç són Inèrcia, Auxili, Prozak Soup, El Diluvi, i Atzembla.

Guanyadors del concurs

També és habitual a l’Espiga Rock el concurs de bandes. Enguany van participar  Albuferians, Sumèria, Bescara i Arreu. Finalment, els primers es van endur l’honor de tocar al festival i un premi de 850€. Ska clàssic, rocksteady i reggae arriben des de l’Albufera, com el seu propi nom indica.

Varietat d’estils

Els festivals poden agrupar grups i artistes per un gènere o estil musical. Però no és el cas de l’Espiga Rock. Cada grup amb el seu estil però tots amb el nexe comú de fer una música festiva i combativa. Tindrem punk rock amb Gatillazo, El Último ke Zierre, i Inèrcia, encara que aquests últims, amb un toc més actual. Un punk més hardcore vindrà de la mà de KOP. També tindrem la fusió d’estils inconfusible de Xavi Sarrià i Atzembla (rock amb elements ska i punk). El rap i ritmes urbans amb distintes accepcions seran qüestió de JazzWoman, Tesa i Prozak Soup. Per finalitzar també hi haurà espai per al folk d’El Diluvi i el reggae d’Auxili, i els abans esmentats Albuferians.

Gran oferta de càmping propera

Es  tracta d’un festival sense zona d’acampada, així que si no vols dormir al cotxe, l’organització recomana una sèrie de possibilitats d’allotjament. Concretament els càmpings San Pascual, Les Palmeres, Barraquetes i l’Hotel l’Alqueria de Vilches.

*Foto de la portada de Koratge, extreta del Facebook de l’Espiga Rock

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €