5 propostes imperdibles de la nova temporada dels teatres de València

L’Institut Valencià de Cultura ha fet un avanç de la programació d’arts escèniques per a la temporada 2018-2019. La programació dels teatres Principal i Rialto de València tindrà el lema #Identitat. Aquest lema marcarà la nova temporada definida per l’alta quantitat i qualitat d’obres programades. Una aposta per la coherència, la qual busca singularitzar les sales i posar-les en valor, tal i com explica Abel Guarinos, director general de l’IVC. Mentre que el Rialto programarà produccions pròpies, el Teatre Principal aposta per consolidar-se com a centre de referència per la qualitat de les obres programades.

5 propostes imperdibles

A l’octubre es podrà veure al Principal, Cronología de las bestias, protagonitzada per Carmen Machi. Una comèdia negra de suspens que reflexiona sobre la mentida.

Al desembre podrem gaudir al Rialto de Faust, d’Arturo Sánchez Velasco i Jaume Policarpo. Una revisió del clàssic de Goethe des d’una òptica contemporània. Amb una seductora estètica que barreja actors amb titelles de mida natural. També la seua escenografia encisadora, ajuda a reflexionar sobre la identitat europea.

El gran clàssic valencià i universal Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell, puja a l’escenari del Rialto. Els mesos de febrer i març es veurà una coproducció de l’IVC amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico. L’espectacle, s’anomena Tirant i és escrit i dirigit per Paula Llorens i Eva Zapico. Plantejarà una nova i sorprenent versió que barreja la paraula i el teatre físic per a parlar d’identitat cultural.

Tornem al Principal, on al mes de febrer s’hi podrà veure el circ de la companyia francesa The Rat Pack amb Speakeasy. Obra que recrea a l’escenari els bars clandestins que van sorgir als Estats Units durant la llei seca.

Cap a final de temporada es programarà una coproducció de l’IVC, la Diputació de València i el Festival Grec de Barcelona. Escrita i dirigida per Jordi Casanova ens parla del canvi de cicle històric que es va iniciar l’any 92. El declivi de la ruta del bakalao, els crims d’Alcàsser i una nova manera de fer política tan personal com irresponsable. Un espectacle que porta per títol Valenciana (la realitat no és suficient).

Entrades

Ja a la venda les entrades en taquilles i en entradas.com de:

  • Santos, i ara què?
  • Cronología de las bestias
  • Antígona
  • La nit de Catalina Homar + Les darreres paraules

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €