La ‘Bagheera’ de JazzWoman t’arranca la bena dels ulls

La rapera valenciana JazzWoman, que tant actua en solitari com amb el combo femení Machete en boca, va publicar en maig Bagheera (Periferia Norte). Un disc on alterna cançons en castellà i valencià, amb col·laboracions de gent de l’escena valenciana com la rapera Tesa d’Almussafes.

El supremacisme cultural imperant tendix a menysprear la música llatina electrònica. Utilitzant el masclisme d’alguns textos com excusa per acabar censurant tot un espectre d’estils dinàmic i apassionant. Esta ja no és excusa vàlida davant discos com el de JazzWoman. Com també passa amb les pròpies Machete en boca, les madrilenyes Tremenda Jauría, la cubana La Dame Blanche i les argentines Kumbia Queers. Són sols alguns noms d’un moviment global de hip hop, reggaeton i tutti quanti femení i feminista. Perquè és primordial separar el gra de la palla, el missatge del canal, Las Vulpes al 2018 potser haurien fet reggaeton.

El reggaeton fa ballar mig món, és hora d’arrencar la bena dels ulls. Més enllà del missatge, Bagheera conté temes que haurien de tindre tota la sort del món. Un tema com “Suavemente” hauria de sonar este estiu tant com el d’Elvis Crespo de fa uns anys.

Tracklist

00:00 – No te gusta [prod. DirtyGame]
03:12 – Aspai que volques [prod. Alex Soto Beats]
05:44 – Passa amb el cotxe [prod. Tower Beatz]
08:44 – Mare i filla ft Tesa [prod. DirtyGame]
11:41 – Adán y su mujer (por Mississippi)
13:52 – Suavemente ft Del Olmo [prod. El Ke Retumba]
16:49 – Llámame [prod. Alvin Brown]
19:26 – Como yo [prod. El Ke Retumba]
21:53 – Chillin ft Hien, AGS y Del Olmo [prod. DirtyGame]

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €