Ja disponible Alakazum! El joc de bruixes i tradicions

Escolteu, fans de La Fallera Calavera: Alakazum! el nou joc de cartes multilingüe dels creadors del vostre joc favorit ja està disponible.El nou joc es publica sota el segell editorial d’Enric Aguilar, Zombi Paella, amb un preu de 18,95 €. Pot comprar-se a la seua web zombipaella.com, així com a altres botigues on-line i més de cent punts de venda físics, la majoria d’ells al territori valencià. Així vos deixem un tràiler explicatiu del joc.

Tal i com vos hem anat contant des de gener el nou joc comptarà amb el protagonisme d’una bruixa valenciana, una catalana, un gallega, un basca i una andalusa. Les 5 plantaran cara a la invasió cultural nord-americana amb l’ajuda de pocions, sortilegis i les sues pròpies tradicions. Entreteniment i divulgació del patrimoni de tot l’Estat espanyol en un joc de cartes que també satiritza amb la globalització.

Mecànica del joc

Exemple de carta

El joc constarà d’una baralla de 104 cartes, un dau i altres elements. Les partides seran de 30 minuts i hi poden jugar fins a 5 participants. Es poden trobar diferents elements culturals i personatges de la cultura valenciana, andalusa, catalana, gallega i basca. Així mateix, es tracta d’un joc plurilingüe, ja que cada personatge té una frase, refrany o cançó típica en la llengua del seu territori. També les instruccions es troben en els quatre idiomes: valencià, castellà, gallec i euskera.

Recomanat per a jugar a partir dels 10 anys, cada participant s’ha de posar en la pell d’una bruixa. L’objectiu és acumular 8 o més punts de la mateixa cultura per conjugar el sortilegi Alakazum i derrotar una tradició dels Estats Units. Com se sumen els punts? Doncs s’han de col·leccionar personatges del mateix territori i anar augmentant el nivell per incrementar la seua fortalesa. Qui primer conjure un Alakazum i derrote una tradició “invasora”, guanya la partida.

Hereu de La Fallera Calavera

El denier Enric Aguilar, és el creador d’Alakazum! i també de La Fallera Calavera. Aquest nou joc sorgeix després del gran èxit de la fallera zombi, amb segona part del joc i novel·la incloses. Enric reconeix que va rebre moltes peticions per traduir La Fallera Calavera al castellà i donar-la a conèixer fora del País Valencià. Però el joc de la fallera compta amb uns referents i personatges massa valencians.

Enric Aguilar

Així que, basant-se en la idea de dur altres territoris una experiència similar, es va crear Alakazum! El joc homenatja a tradicions i elements de 5 territoris amb una identitat molt marcada. A més, compta amb refranys, cançons i les instruccions en 4 idiomes, el que fa que siga un joc plurilingüe. Des de 2014 La Fallera Calavera ha aconseguit vendre 20.000 unitats, serà Alakazum! capaç d’igualar o superar la seua antecessora? T’ho contarem a Tresdeu.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €