Peter Petrowski d’Ezetaerre, un gallec amb “valencianitis” diagnosticada

Coses que trobes per casualitat. Estàs buscant informació d’aquest grup o de l’altre i de sobte et trobes una versió a l’estil 8 bits de “Hui la liem” d’Auxili. Et xoca per la seua originalitat i mola. I vols més d’eixa estranya cosa. Entres al perfil. Peter Petrowski? Veure’m de què va açò. De sobte et trobes una versió acústica d'”Estiu” de Zoo amb pinzellades en gallec. Hem de saber més d’este tio! I això hem fet. Vos presentem Peter Petrowski, un gallec amb “valencianitis”.

Qui és Peter Petrowski?

Ezetaerre – Foto extreta del Facebook de la banda

Peter Petrowski és el pseudònim de Pedro Iglesias. Un jove d’O Porriño a qui li agrada autodefinir-se com beatmaker (creador de ritmes). Actualment forma part del grup de rap combatiu en gallec Ezetaerre, el qual potser vos sone i vos explicarem per què. A Ezetaerre, Pedro s’encarrega de les instrumentals i part de les veus.

Sota l’àlies de Peter Petrowski realitza beats de manera independent, per a altres artistes o per pujar-lo i deixar-los en lliure descàrrega a Youtube i a Bandcamp. També puja remixos, covers i altres coses.

M’agradaria poder dir que la música em dóna de menjar, però no ho he aconseguit i no crec que ho aconseguisca en un futur proper. Ara mateix estem preparant disc nou amb la banda, però passada la gravació tocarà fer currículums».

Les seus instrumentals d’ús lliure són bastant diverses, també les versions i remixos de temes que li agraden. No té cap patró a l’hora d’elaborar-los els fa segons li van venint de gust. Sempre intenta explorar sons i millorar les produccions. També ha publicat algun EP amb beats. El més recent Nois malferits, conté 4 pistes samplejant diversos temes d’un cantant anònim d’easy-listening de la Vall d’Albaida. Endevineu qui és?

Valencianitis

Assegura que el primer grup valencià que va començar a escoltar conscientment va ser La Raíz. Després van ser Los Chikos del Maíz. Però considera que Zoo va marcar un abans i un després en ell. Abans que isquera Tempestes vénen del sud ja havia escoltat Orxata i Sophy Zoo. Arrel de conéixer Zoo, va descobrir Aspencat, La Gossa Sorda, Obrint Pas…

Hi ha qui diu que el que tinc és catalanitis, però jo crec que és més valencianitis que una altra cosa.

Ens conta que és una cosa prou generalitzada a Galiza, un territori amb bastants similituds amb el País Valencià. Entre altres coses, molts anys de “cortijo” del PP i una llengua i cultura completament minoritzades. I per això resulta tan atractiva la música que es fa ací. Com ja em dit abans va compartir cartell amb Zoo a Compostel·la i encara no sap explicar com un grup que canta en valencià tinga tanta demanda i s’haja de programar un altre concert l’endemà. De fet, un festival dels més potents de Galiza, el Revenidas, ajunte en un sol dia a Xavi Sarrià, a ZOO, a Auxili i El Diluvi. També són recurrents noms com Mafalda, Smoking Souls o Funkiwis.

Aquest bombardeig no és recíproc i, per desgràcia (o per sort), no copem de tal manera els festis valencians, encara que mai digues mai.

Relació amb Suquet de rap

Peter ha vingut amb Ezetaerre a actuar a Alacant i al Festivern. Al concert d’Alacant compartia cartell amb Carles Giuliani, de Suquet de rap. I encara que al final no es van poder trobar, van començar a parlar i va sorgir la idea de fer un tema conjunt.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €