Els videojocs “indies” valencians que triomfen

A principis de març se celebrà la València Indie Summit a Las Naves de València. En aquest esdeveniment estudis valencians, i de tota Europa presentaren els seus videojocs. Intenten fer-se un lloc a la indústria apostant per una producció independent. Repassem els videojocs valencians que hi van triomfar a Las Naves.

Rise & Shine – Super Mega Team

El guanyador del guardó al millor videojoc valencià va ser Rise & Shine. Es tracta d’un joc “think and gun” el qual combina elements de shooter d’arcade, i plataformes de trencaclosques. El protagonista viu al món dels personatges de videojocs clàssics i es troba en meitat d’una guerra contra una força alienígena invasora. L’estudi Super Mega Team també ha treballat en altres projectes com  Plants VS Zombies o Worms. Disponible per a ordinador.

Deiland – Chibig

El videojoc Deiland, es va emportar el premi a millor joc de consola. L’estudi Chibig, ubicat a València, ha creat el primer videojoc en valencià per a la plataforma PlayStation Network. Deiland és un genial joc d’aventura en el qual hem de prendre decisions i desenvolupar l’ecosistema màgic d’un xicotet planeta. Està disponible també per a ordinador.

Moonlighter – Digital Sun

El campió al millor joc de PC va ser Moonlighter, el qual és un joc d’acció amb elements rogue-lite. Ens narra les rutines diàries de Will, un comerciant aventurer que somia en secret amb convertir-se en un heroi. L’equip de Digital Sun es troba a València i de moment centra tots els seus esforços en aquest divertit joc. Disponible a aquest enllaç.

Monogolf – Tesalia

El premi al millor videojoc per a mòbil se’l va emportar Monogolf. Un excel·lent joc de mini golf, que compta amb un apartat gràfic bonic, una banda sonora relaxant, i un sistema de joc senzill, divertit i addictiu. Disponible per a Android.

Disembodied – Berlin by Ten

Disembodied és l’aventura d’un cavaller decapitat per recupera el cos que li han furtat. Una aventura en 3D amb elements d’acció, resolució de trencaclosques i exploració. Encara que no es tracta d’un videojoc valencià, ja que Berlin by Ten és un estudi madrileny, mereix una menció a l’article al guanyar el premi del públic. Estarà disponible per a PlayStation 4.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €