Zoo, La Raíz, Prozak Soup, Plan B… la Safor musical a ‘València Califòrnia’

Ausiàs March, el gandienc més il·lustre, sobrevolà tot el capítol d’anit de València Califòrnia. D’antics poetes de la Safor a les ments més inquietes de l’actualitat passaren pel focus de Nelo i Sénia. La Safor, impuls poètic per a artistes, molts d’ells visualitzats a traves dels beats. Torna a veure el programa visitant aquest enllaç de la web d’À Punt. Podeu veure al tràiler alguns dels artistes que van donar testimoni.

El capítol d’anit “Veles e beats” va transcórrer per la comarca de la Safor. De la Valldigna a Gandia. Encara que el pròleg es va fer un avançament amb la actuació acústica de Liuard (Eduard Banyuls) recitant la seua música a peus del monument a Ausiàs March. Emprenem el viatge de veres a Simat, balcó de la Valldigna. Un monestir envejable i majestuós on ressonen els verso de March i un lloc poc adequat per posar-se a rentar la furgo. De camí a Gandia la furgo travessa Tavernes, punt de trobada de festivals com Pop al carrer, Festivern o Iboga, referents a les comarques centrals.

Gandia

I abans d’endinsar-nos al cor de la ciutat ducal Sénia i Nelo han quedat amb Zoo. Pollet i Panxo els citen a la platja de l’Ahuir on parlen de la seua estreta vinculació amb el paratge. S’acomiaden i ja endinsats al casc urbà, és moment de visitar el Palau Ducal. Un lloc emblemàtic capaç de ser escenari del cant d’estil de Carles Dénia i del rock combatiu de La Raíz.

Del cant espiritual al cant hedonista de la música electrònica més discotequera. El grau de Gandia és famós per la seua vida nocturna, i a la mítica discoteca Bacarrá, Sénia i Nelo es veuen amb Garabatto. El jove DJ de Gandia que triomfa a tota Amèrica. De la discoteca, fan un bot radical per clavar-se a la cova amb Joan Palomares, espeleòleg i cantant de Prozak Soup. Un enclavament que definitivament trau de la zona de confort. I com entendre la cultura a Gandia sense el Teatre del Raval? Francesc Burgos, de La Casa Calba parla de l’impuls a la cultura. Mentre, Clara Andrés la “bandautora” ens ofereix un acústic i també parlarà de la seua música amb Nelo i Sénia.

I tornem a fer marxa al “parc de la festa” de la capital saforenca. Sénia i Nelo conversen amb Plan B, un dels DJs referents, ens explica el seu acurat i característic estil. Moltes i sonades col·laboracions li han portat a fer grans amistats, és per això que ens porta a visitar uns amics. Des del cel del Raval de Gandia, ens reunim per acabar el programa amb Julio i Sen-K de La Raíz. A més de records de joventut, també ofereixen la seua col·laboració.

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €