Zoo, La Raíz, Prozak Soup, Plan B… la Safor musical a ‘València Califòrnia’

Ausiàs March, el gandienc més il·lustre, sobrevolà tot el capítol d’anit de València Califòrnia. D’antics poetes de la Safor a les ments més inquietes de l’actualitat passaren pel focus de Nelo i Sénia. La Safor, impuls poètic per a artistes, molts d’ells visualitzats a traves dels beats. Torna a veure el programa visitant aquest enllaç de la web d’À Punt. Podeu veure al tràiler alguns dels artistes que van donar testimoni.

El capítol d’anit “Veles e beats” va transcórrer per la comarca de la Safor. De la Valldigna a Gandia. Encara que el pròleg es va fer un avançament amb la actuació acústica de Liuard (Eduard Banyuls) recitant la seua música a peus del monument a Ausiàs March. Emprenem el viatge de veres a Simat, balcó de la Valldigna. Un monestir envejable i majestuós on ressonen els verso de March i un lloc poc adequat per posar-se a rentar la furgo. De camí a Gandia la furgo travessa Tavernes, punt de trobada de festivals com Pop al carrer, Festivern o Iboga, referents a les comarques centrals.

Gandia

I abans d’endinsar-nos al cor de la ciutat ducal Sénia i Nelo han quedat amb Zoo. Pollet i Panxo els citen a la platja de l’Ahuir on parlen de la seua estreta vinculació amb el paratge. S’acomiaden i ja endinsats al casc urbà, és moment de visitar el Palau Ducal. Un lloc emblemàtic capaç de ser escenari del cant d’estil de Carles Dénia i del rock combatiu de La Raíz.

Del cant espiritual al cant hedonista de la música electrònica més discotequera. El grau de Gandia és famós per la seua vida nocturna, i a la mítica discoteca Bacarrá, Sénia i Nelo es veuen amb Garabatto. El jove DJ de Gandia que triomfa a tota Amèrica. De la discoteca, fan un bot radical per clavar-se a la cova amb Joan Palomares, espeleòleg i cantant de Prozak Soup. Un enclavament que definitivament trau de la zona de confort. I com entendre la cultura a Gandia sense el Teatre del Raval? Francesc Burgos, de La Casa Calba parla de l’impuls a la cultura. Mentre, Clara Andrés la “bandautora” ens ofereix un acústic i també parlarà de la seua música amb Nelo i Sénia.

I tornem a fer marxa al “parc de la festa” de la capital saforenca. Sénia i Nelo conversen amb Plan B, un dels DJs referents, ens explica el seu acurat i característic estil. Moltes i sonades col·laboracions li han portat a fer grans amistats, és per això que ens porta a visitar uns amics. Des del cel del Raval de Gandia, ens reunim per acabar el programa amb Julio i Sen-K de La Raíz. A més de records de joventut, també ofereixen la seua col·laboració.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €