De Miguel Hernández a Varry Brava, el Baix Segura a ‘València Califòrnia’

Sénia i Nelo ens proposen de nou tornar a les comarques del sud. El Baix Segura és una terra de contrastos, terra de llaurança i de massificació immobiliària. Terra agitada per la sequera però frondosa a la vora del Segura. Una terra també amb contrastos musicals on punk, electrònica, mestissatge, pop, hip-hop es donen la mà. La terra també del poeta del poble, Miguel Hernández qui sobrevola durant tot el capítol. Si més no, el títol dedicat a ell “Miguel, terra i arrel”. Vos deixem amb dos fragments de l’episodi, les actuacions d’Osezno i El Kamión de la Basura. Per al capítol complet visiteu aquest enllaç.

Miguel, terra i arrel

Tot i que Sénia i Nelo tenen alguna desavinença en el transcurs d’aquesta ruta, no impedeix que la furgoneta arribe als racons més musicals i culturals que amaga la comarca del Baix Segura. La primera parada és Torrevella, bressol de Juande Grande, ànima de La Bongo i membre de la mítica Zona Norte Posse. El raper ens parla de la història del hip-hop que va nàixer a mig camí entre Múrcia i Alacant.

Agafem ruta cap a Oriola però abans passem per Rojales. Les Coves del Rodeo són un enclavament espectacular on l’art té un protagonisme excels, tal i com ens explica Jennifer Rotter cap pensant d’Art N Ground. No deixem les Coves per parlar amb El Kamión de la Basura, un grup del Baix Segura de mestissatge que s’ha llançat a composar una cançó en valencià.

Entre café i café fem una desdejuni electrònic amb Averno a la Metro Dance Club, sala mítica de Bigastre. Amb Averno parlem també de la seua tasca al Club Gordo de València, una sala amb regles singulars. D’un espai tancat se n’anem a d’altre ben obert. L’embassament de la Pedrera, localització d’un dels videoclips de Aixa Sáez, la següent convidada. Membre de Generación 91 ha mamprés carrera en solitari. Ens delecta junt al seu germà Aarón (membre de Varry Brava) amb un emotiu acústic.

Després de fer una ruta per la Oriola de Miguel Hernánez, visitant la seua Casa Museu, és moment de conversar amb una cervesa amb Varry Brava. A mig camí entre Oriola i Múrcia, Aarón i Óscar reivindiquen els directes a les sales. Per acabar el capítol, el potent directe del grup hardcore Osezno, el qual també ens parla de la seua evolució a nivell estatal.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €