‘València Califòrnia’ voreja el Carraixet amb Atupa, Badlands, Laverge i més

El València Califòrnia de la setmana passada va viure el seu 10é capítol. La furgo de Sénia i Nelo tornà de nou a l’àrea d’influència metropolitana de València per entrevistar bandes i artistes. A la vora del barranc del Carraixet, o riu sec, han aflorat múltiples locals d’assaig i estudis de gravació. Irremeiablement això dona cabuda a un gran viver de cultura que ens volen apropar. Reviu el viatge de Montcada fins la platja de la Patacona que fan Sénia i Nelo visitant el següent enllaç.

Carraixet, riu sec

Com ja hem dit, Sénia i Nelo recorren en aquesta 10a entrega el curs del Carraixet, barranc i riu sec. De Montcada a Alboraia, i el seu viver d’artistes arrelats al territori. Al pas del riu sec per Montcada s’aturen amb els seus aborígens, Atupa, rap en valencià amb fugues cap a tots els estils. També parlen expressament amb Fran Yera sobre el seu projecte en solitari.

S’acomiaden d’Atupa però “segresten” a Robert Palanca per donar una volteta amb la furgo i continuar parlant de rap i cultura urbana. Fins al punt que s’anima a cantar! Després de fer-se una bona orxata, com no podria ser d’altra manera a Alboraia, arriben a un misteriós lloc amb misteriosa gent. Això què és? Això és ESOC. Qualsevol paregut amb la realitat és pura coincidència. No oferisques resistència ni busques respostes.

La furgo ens enfila ara cap al viver musical d’Alboraia on proliferen locals d’assaig i estudis de gravació. El grup Badlands ens fan una ruta per la zona. Un dels membres de Badlands, ho és també de Laverge, veïns de local d’assaig. Del country passem a l’stoner i en parlen de l’estil, de l’escena musical i l’idioma.

Ara li toca a Sénia endinsar-se al taller d’Àlex Seguí, artista i vocalista de la mítica banda La Gossa Sorda. Envoltats de llençons i cavallets Àlex parla sobre processos pictòrics, imatge, música i dibuix. I el capítol dona a la fi amb el retrobament dels Badlands per oferir un directe a la desembocadura del Carraixet.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €