Descobreix la representació valenciana als Premis Goya 2019

El proper dissabte 2 de febrer a Sevilla es desenvoluparà la 33a edició dels Premis Goya. El passat mes de desembre es van donar a conèixer les candidatures en totes les categories. Amb el pas del temps hem anat descobrint els equips que hi ha al darrere de cada projecte. Hi ha una gran representació de valencians i valencianes involucrades als projectes. Vos les presentem!

Bikes

Coproduïda i finançada en part amb capital xinés, la pel·lícula valenciana Bikes està nominada a Millor Pel·lícula d’Animació. Està dirigida pel castellonenc Manuel Javier García i produïda pel valencià Ximo Pérez. Aquesta nominació farà de trampolí per aquest experiment valenciano-xinés que ja va anunciar almenys 5 llargmetratges més.

El Olvido

El Olvido és un curtmetratge d’animació dirigit per les alacantines Cristina Vaello i Xenia Grey. Ens explica la tragèdia dels bombardejos succeïts al Mercat Central d’Alacant que van acabar amb la vida de 300 persones el 1938. La productora Horizonte 6 Quince es marca com a objectiu apostar per la marca “Alacant”. El curt es troba nominat en la cateogoria de Millor Curtmetratge d’animació.

9 pasos

També es troba nominat el curtmetratge valencià 9 pasos però al seu cas en la categoria de Millor Curtmetratge de Ficció. Dirigit per la valenciana Marisa Crespo i l’almassorí Moisés Romera, el curt de terror ens conta el conflicte d’un pare amb el seu fill menut perquè aquest perda la por a creuar passadís fosc de sa casa. La productora de la parella codirectora i coguionista s’anomena Proyecta Films.

Paco Roca

El dibuixant, escriptor i guionista valencià Paco Roca forma part de la pel·lícula nominada Memorias de un hombre en pijama. Nominada a Millor Pel·lícula d’Animació, és una adaptació del còmic homònim creat pel propi Paco Roca qui ha treballat en la confecció del guió.

Mari Carmen Cambrils

Hem descobert gràcies a La Marina Plaça que la pegolina Mari Carmen Cambrils és l’animadora principal de Soy una tumba. Junt amb el director Khris Cembe ha treballat en el procés de color i animació. L’obra està nominada a Millor Curtmetratge d’Animació i està ambientada en l’època del contraban a un poble coster de Galícia.

Amparo Sánchez

El diari Valencia Plaza ens va descobrir que la valenciana Amparo Sánchez, al costat de Pablo Perona i Sylvie Imbert, ha estat nominada a Millor maquillatge i perruqueria pel seu treball en El hombre que mató a Don Quijote, la cinta de Terry Gilliam, un dels membres de Monty Python. Amparo és perruquera al Port de Sagunt i compagina la seua tasca al sector audiovisual amb els postissos oncològics.

Bonus track

També cal destacar dos de les obres nominades a Millor Pel·lícula. Mentre Campeones està basada en la història d’un equip de bàsquet de Burjassot tal i com ens indicava Las Provincias, El Reino va estar filmada en part a la ciutat de València, en localitzacions com el Port, el Saler o la Plaça Rodrigo Botet.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €