Uneix-te a la campanya per poder cercar vídeos en valencià a Twitch

A dia de hui tenim a molta gent generant contingut a YouTube i a Twitch en català que podria interessar al públic més jove. Tenim valencià a la televisió, a les escoles, les biblioteques, però què passa amb Internet? El contingut per a públic infantil i adolescent no n’és prou. A ambdues plataformes no es destaca el contingut en català encara que tingues el navegador configurat en aquest idioma. Cosa que perjudica a qui genera aquest contingut.

Per aquest motiu, Roger Baldomà, activista per la llengua, ha iniciat una campanya a Twitch per demanar que aquesta plataforma comtemple el català en els seus sistemes d’emissions. Hi conta amb el suport de la comunitat de jugadors de videojocs i streamers de Gaming.cat. En aquesta petició no es demana a Twitch que traduïsca tot el seu programari al valencià. Simplement es reclama que els creadors de contingut puguen indicar que l’àudio dels vídeos generats és en català. I per altra banda també se sol·licita que els usuaris que cerquen contingut puguen especificar mitjançant els filtres de cerca que volen contingut en valencià.

Dona-li suport

No suposaria un gran cost a la gegant plataforma (propietat d’Amazon). De la mateixa manera que pots filtrar la cerca amb tots els idiomes imaginables (anglès, castellà, turc, rus, xinés, alemany, coreà…), seria molt positiu per a la comunitat que empra el català que també es puga fer en la nostra llengua.

Per donar suport a aquesta campanya només cal accedir a la petició: “Add Catalan option on Live Stream information settings” i prémer el botó “VOT” per assignar-hi 3 punts. Es recomana compartir la petició a través de les xarxes socials i grups de xat per tal de fer arribar la petició a com més gent millor. Consulta, pràcticament al dia, l’estat de la petició als vídeos que publica el propi Roger.

I tu? Eres usuari/usuària de la plataforma Twitch? Quins són els teus i teues streamers preferits de la plataforma? Coneixes algun que ho faça en valencià? Ací et deixem una llista!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €