Notícies

Uneix-te a la campanya per poder cercar vídeos en valencià a Twitch

Redacció | 18 gener 2019

A dia de hui tenim a molta gent generant contingut a YouTube i a Twitch en català que podria interessar al públic més jove. Tenim valencià a la televisió, a les escoles, les biblioteques, però què passa amb Internet? El contingut per a públic infantil i adolescent no n’és prou. A ambdues plataformes no es destaca el contingut en català encara que tingues el navegador configurat en aquest idioma. Cosa que perjudica a qui genera aquest contingut.

Per aquest motiu, Roger Baldomà, activista per la llengua, ha iniciat una campanya a Twitch per demanar que aquesta plataforma comtemple el català en els seus sistemes d’emissions. Hi conta amb el suport de la comunitat de jugadors de videojocs i streamers de Gaming.cat. En aquesta petició no es demana a Twitch que traduïsca tot el seu programari al valencià. Simplement es reclama que els creadors de contingut puguen indicar que l’àudio dels vídeos generats és en català. I per altra banda també se sol·licita que els usuaris que cerquen contingut puguen especificar mitjançant els filtres de cerca que volen contingut en valencià.

Dona-li suport

No suposaria un gran cost a la gegant plataforma (propietat d’Amazon). De la mateixa manera que pots filtrar la cerca amb tots els idiomes imaginables (anglès, castellà, turc, rus, xinés, alemany, coreà…), seria molt positiu per a la comunitat que empra el català que també es puga fer en la nostra llengua.

Per donar suport a aquesta campanya només cal accedir a la petició: “Add Catalan option on Live Stream information settings” i prémer el botó “VOT” per assignar-hi 3 punts. Es recomana compartir la petició a través de les xarxes socials i grups de xat per tal de fer arribar la petició a com més gent millor. Consulta, pràcticament al dia, l’estat de la petició als vídeos que publica el propi Roger.

I tu? Eres usuari/usuària de la plataforma Twitch? Quins són els teus i teues streamers preferits de la plataforma? Coneixes algun que ho faça en valencià? Ací et deixem una llista!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. [OBJECTIU] - El català a Twitch #6 - Youtubers.cat - 24 gener 2019

    […] En el vídeo d’avui hi hapareixen: – Josep Maria Ganyet: https://twitter.com/ganyet – Outconsumer: https://twitter.com/Outconsumer – Albert Fox: https://twitter.com/AlbertFoxCat – Youtubers.cat: https://youtubers.cat – TresDeDeu: https://www.tresdeu.com/2019/01/twitch-valencia.html […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.