Una Paterna de cine amb Almodóvar, Penélope Cruz, Banderas i Rosalía

Hui ha vist la llum el tràiler final de l’última pel·lícula del director de cinema manxec Pedro Almodóvar. La pel·lícula titulada Dolor y gloria es va rodar durant l’any passat a la localitat valenciana de Paterna (Horta Oest) i serà estrenada el proper 22 de març. Antonio Banderas i Asier Etxeandia són els protagonistes del film però també apareixen altres estrelles com Penélope Cruz, Cecilia Roth, Leonardo Sbaraglia, Raúl Arévalo… Fins i tot compta amb un “cameo” de Rosalía, qui apareix al tràiler cantant. Sense més ací el teniu.

La pel·lícula ens mostra la Torre i les Coves de Paterna. Les Coves són un tipus d’habitatge molt peculiar que va ser introduït pels moriscos i redescobert cap al segle XIX. A mitjans del segle XX i van haver més de 500 coves habitades però progressivament van anar desocupant-se. Cal recordar que Almodóvar també va retratar València a la pel·lícula de 2004 La mala educación a la qual també van aparèixer els gegants i cabets d’Ontinyent.

Dolor y gloria

Fotograma de la pel·lícula. Penélope Cruz i Raúl Arévalo

Sinopsi

La pel·lícula ens narra una sèrie de retrobaments de Salvador Mallo (Banderas), un director de cinema en el seu ocàs. Entre aquestes retrobaments, alguns d’ells físics, altres recordats es troba la seua infància en els anys 60. Quan era un xiquet va emigrar amb els seus pares a Paterna, a la recerca de prosperitat. Dolor y gloria parla de la creació, de la dificultat de separar-la de la pròpia vida i de les passions que li donen sentit i esperança. En la recuperació del seu passat, Salvador té la necessitat urgent de narrar. I en aquesta necessitat, troba també la seua salvació.

*Foto de portada de Manolo Pavón

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €