El ‘Proyecto Arkano’ dona veu a la joventut amb l’eina del rap

El passat dilluns s’estrenava a La 1 de TVE Proyecto Arkano, presentat pel famós raper alacantí. Al programa, Arkano treballa amb 6 xics i xiques d’entre 18 i 21 anys i en cada capítol tractaran una temàtica social diferent. La funció d’Arkano és brindar-los l’eina que ell més ha aprofitat per ser escoltats: el rap. El primer programa ja està en línia i hi van tractar el masclisme i el feminisme. El podeu veure ací i a la plataforma de continguts de RTVE anomenada Playz.

   

                                            Machismo y feminismo      

A aquest primer programa, de quasi 1 hora de duració, els protagonistes aborden les actituds masclistes presents a la societat. Es parla sobre el masclisme a la música, la moda, inclús als joguets. A més, dos dels joves protagonistes del projecte, Laia i Rakso realitzen un experiment sociològic. Mentre Laia passeja pel carrer, Rakso filmarà de manera oculta els comentaris masclistes que rep per part dels homes que es troba pel carrer. Després els posaran el vídeo a la resta per parlar i opinar sobre la situació viscuda.

També reflexionen sobre el control que s’exerceix en les relacions de parella, conten les seues experiències… Per exemple, Judit i Cristina també conversen sobre l’assetjament que han rebut per xarxes sobretot per Instagram. A més, Arkano també parla amb pares i mares dels protagonistes i amb educadores que donen explicacions a les històries viscudes.

A mesura que va avançant el programa, les imatges van alternant-se amb el taller de rap. Arkano agafa el comandament del programa en aquests moments, i els dona consells d’actitud, de flow i de missatge. El capítol s’acaba amb la interpretació del tema composat.

Protagonistes

Proyecto Arkano Protagonistes

Una de les fermes apostes del programa i encertades decisions és la configuració del càsting. Els xics i xiques tenen la seua història i interactuen entre ells i amb els seus familiars. Podeu seguir la seua activitat a Instagram.

  • Bruno de 18 anys és estudiant de màrqueting.
  • Cristina de 21 anys és pilot de ral·lis.
  • Judit de 19 anys és estudiant d’educació social.
  • Óscar de 18 anys és jugador de bàsquet.
  • Rakso de 20 anys és raper.
  • Laia de 19 anys és maquilladora.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €