Posa cara als 99 diputats i diputades de les Corts Valencianes

Els resultats de les eleccions a les Corts Valencianes han repartit els 99 escons de la següent manera: el PSPV-PSOE obté 27 escons; el PP, 20; Ciutadans, 18; Compromís, 17; Vox, 10, i Unides Podem, 8. Tot fa indicar que hi haurà una reedició del Pacte del Botànic, però segurament aquest pacte d’esquerres es faça esperar fins que arriben les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. En total, 53 dels 99 diputats seran nous i 46 repetiran legislatura. Te’ls passem a presentar:

PSPV-PSOE

Amb 27 diputats, el PSPV passa a tindre 4 diputats i diputades més que l’anterior legislatura. Guanya les eleccions 28 anys després.

PPCV

El PPCV perd 12 diputats, i amb 19 obté els pitjors resultat històric del partit que comanda a dia de hui Isabel Bonig.

Ciudadanos

Ciudadanos guanya terreny al PP i supera Compromís amb 18 escons, 5 més que al 2015.

Compromís

La coalició valencianista perd 2 escons i es veu relegada com a 4a força al parlament valencià.

VOX

El partit ultradretà s’estrena a les Corts valencianes amb 10 escons, superant fins i tot a la coalició d’Unides Podem EU.

Unides Podem-EU

Dolents resultats per a la coalició d’esqueres que perd 5 escons i es queda amb 8.

*Article en construcció

*Font: À Punt

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €