5 festivals de música d’àmbit estatal per a l’agost de 2019

A Tresdeu us portem quasi diàriament la informació festivalera del País Valencià. La setmana passada vam anar un poc cap al nord, per portar-vos 5 festivals catalans top, i hui toca viatjar a diferents punts de la península. Viatgem fins a Andalusia, Galícia, Astúries i Castella i Lleó, per portar-vos 5 festivals arreu l’estat que pensem valen la pena arrimar-vos si es desplaceu aquest estiu per eixes terres.

The Juergas

  • Ubicació: Adra (Almeria)
  • Data: 31 de juliol – 3 d’agost

7a edició del The Juergas Rock Festival. Asseguren que serà la major “juerga” de l’estiu i al costat de la platja d’Adra. El cartell, com ens tenen acostumats, una gran varietat de rock, punk, mestissatge i rap. Un dels principals reclams la banda brasilera Sepultura, amb la seua única actuació confirmada de 2019 a tota Espanya. Narco, Soziedad Alkohólika, Berri Txarrak, Ayax y Prok… entre els noms que completen un cartell amb també representació valenciana: Mafalda, Funkiwis i Sons of Aguirre & Scila.

The Juergas

 

Shikillo

  • Ubicació: Candeleda (Àvila)
  • Data: 31 de juliol – 3 d’agost

Shikillo Festival comparteix dates i alguns grups del cartell amb el The Juergas. En general, la nòmina d’artistes es podria considerar un poc més fluixa, però en qüestió de gustos no hi ha res escrit. A més, el recinte del festival té un encant especial i refrescant, amb piscines naturals. A destacar grups com Marea, Talco, Boikot, Desakato o Fyahbwoy. Valencians trobem als Sons of Aguirre & Scila i a la rapera MCKea.

SonRías Baixas

  • Ubicació: Bueu (Pontevedra)
  • Data: 1-3d’agost

El primer cap de setmana d’agost és un dels més sol·licitats pels festivals, sense dubte. També en aquestes dates cau el SonRías Baixas, festival que se celebra un poquet més cap al nord, concretament a Galícia. Sol, platja, gastronomia, festa i música, molta música. El SonRías sempre compta amb representació valenciana, enguany amb ZOO, Periferia Norte, Nius de Nit i Hakuna Tanaka.

Tsunami Xixón

  • Ubicació: Gijón (Astúries)
  • Data: 2-3 d’agost

I el quartet de festivals d’aquest primer cap de setmana d’agost en la nostra selecció el tanca la 3a edició del Tsunami Xixón. Amb tres bandes internacionals llegendàries com a cap de cartell:  The Offspring, Kaiser Chiefs i NOFX. Completen aquest gran cartell bandes com Good Charlotte, Berri Txarrak, La MODA o Danko Jones.

Dreambeach Villaricos

  • Ubicació: Villaricos (Almeria)
  • Data: 7-11 d’agost

El festival de música electrònica per exel·lència. Al Dreambeach Villaricos actuaran les principals estrelles internacional de l’EDM com Armin Van Buuren, Don Diablo o Steve Aoki. A més, també hi ha un escenari urban amb Bad Gyal, Dellafuente, Fusa Nocta i Anier, entre d’altres.

*Foto de portada extreta del Facebook del Tsunami Xixón

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €