Col·lab Weekend, 3 dies per crear el millor projecte innovador

Las Naves presenta Col·lab Weekend, la primera hackató d’innovació social i urbana de la ciutat de València que tindrà lloc del divendres 20 al diumenge 22 de setembre de 2019 a Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Col·lab Weekend naix com una de les eines de la iniciativa #MissionsVLC2030, impulsada pel consistori valencià, com a part del procés d’obertura i compromís amb la ciutadania.

Una hackató és un esdeveniment organitzat en què es troben durant un període curt de temps diversos professionals, generalment desenvolupadors i enginyers informàtics, per a col·laborar en la creació d’un projecte comú.

Col·lab Weekend

Las Naves. Carrer de Joan Verdeguer, 16, 46024 València

Durant tot un cap de setmana, les persones participants podran desenvolupar solucions innovadores que donen resposta a un total de 24 desafiaments que cobrisquen diferents necessitats de la ciutadania, així com l’entorn urbà i de l’horta de València. Aquests desafiaments estaran classificats en tres àrees que són Ciutat Saludable on es buscarà el benestar individual de la ciutadania; Ciutat Sostenible que persegueix la millora de l’entorn urbà i medi ambient; i Ciutat Compartida que aprofundirà en el benestar col·lectiu de la ciutadania.

Las Naves presenta ‘Col·lab Weekend’, la primera hackató d’innovació social i urbana de València.

Desafiaments

Entre els 24 desafiaments podem destacar alguns ben interessants. Per exemple “No més soledat” amb solucions innovadores que ajuden a detectar situacions de soledat entre persones majors. També “No more Plastics” per a reduir l’ús d’envasos plàstics o introduir alternatives a la utilització de plàstics. Un altre és “Recicla-me” amb solucions per a la millora del nivell de reciclatge entre la ciutadania resident en entorns urbans. Per altra banda, “Accessibilitat universal en entorns públics” per a persones amb diversitat funcional (física, sensorial o intel·lectual) en el transport públic i en l’accés a espais i serveis públics. Per últim, també destacaríem “Renovable plus” amb la finalitat d’incrementar l’ús d’energies renovables en entorns públics i privats, o “No more waste” amb l’objectiu de reduir el desaprofitament d’aliments.

Els desafiaments estaran classificats en tres àrees: Ciutat Saludable, Ciutat Sostenible i Ciutat Compartida.

Inscripció

La participació en aquesta hackató és per equips (de 4 a 6 persones), però els participants es poden inscriure de forma individual i integrar-se en equips ja formats als quals els falten diversos perfils. En aquest esdeveniment tenen cabuda tot tipus de perfils.

Pots venir amb una idea que aporte solucions a algun dels reptes que trobaràs al punt superior, o pots venir sense una idea prèvia i incorporar-te a un equip que vulga desenvolupar-la (això si, el jurat tindrà en compte només el treball efectivament desenvolupat durant la hackató).

No t’oblides de portar el teu portàtil, tablet, impressora 3D, plaques d’Arduino i tot el que necessites per desenvolupar la teua idea durant 3 dies.

La inscripció en aquesta hackató és totalment gratuïta. L’aforament està limitat a 40 persones a les quals s’enviaran l’enllaç de confirmació d’assistència i les entrades, uns dies abans de l’esdeveniment, atenent rigorosament l’ordre de pre-inscripció. El període finalitza el 8 de setembre del 2019.

Si no tens cap projecte en ment però vols participar al Col·lab Weekend també ho pots ver com a voluntari/voluntària. Envia un e-mail a collab@lasnaves.com incloent un enllaç al teu perfil de Linkedin i explicant breument perquè vols ser voluntari/voluntària.

PREMIS

Premi principal – Fast track Pre-acceleració Col·lab

El premi principal d’aquesta hackató consistirà en un accés directe al programa de Pre-acceleració de Col·lab (valorat en 11.000€). A més d’una dotació econòmica de 3.000€, a l’equip que presente el projecte innovador que tinga més perspectives de viabilitat futura i grau d’implicació dels seus promotors. El lliurament d’aquesta dotació econòmica està condicionada a la superació d’un procés d’avaluació, que es produirà als 4 mesos de la hackató, en el qual es valorarà el grau de compromís de l’equip, així com l’impacte del projecte emprenedor sobre la qualitat de vida de la ciutadania i l’entorn.

Premi – Open data Ciutat de València

A més del premi principal, en aquesta hackató s’atorgarà un accèssit per valor de 1.000 € a aquell equip que desenvolupe i presente la millor APP que oferisca una solució a un dels desafiaments proposats, utilitzant sets d’open data disponibles al Portal de Transparència i Dades Obertes de l’Ajuntament de València.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €