[Quiz] Quines marques preferim els valencians?

L’empresa DataCentric va publicar la setmana passada un estudi on tractava de fer un retrat d’Espanya en funció de les marques i el consum. Per a tal retrat han elaborat un total de 14 mapes per evidenciar quines són les marques més consumides i preferides. L’estudi s’ha realitzat per Comunitats Autònomes, així que es poden veure les diferències territorials en preferències i consum en àmbits tan dispars com la cervesa, televisió, cotxes, supermercats, telecomunicacions… Series capaç d’esbrinar quines són les marques que triomfen entre els i les valencianes?

Quina és la cervesa favorita dels valencians?

Correct! Wrong!

Estrella Galicia va guanyant la batalla pel que fa a cervesa favorita en diversos territoris de l'oest a l'est de l'Estat. La major resistència l'ofereix Mahou, dominant l'interior d'Espanya pel que fa a marca preferida i el grup cerveser, Mahou-San Miguel, és líder de vendes a nivell estatal.

Quina és la marca de cotxes més venuda al País Valencià durant 2019?

Correct! Wrong!

Pel que fa a vendes de cotxes de gener a juny de 2019, Seat és líder en vendes a nivell estatal, imposant-se en les comunitats amb més població. Tot i la presència de la factoria Ford a Almussafes, Opel ha estat la marca que més cotxes ha venut en aquest període.

Quina cadena de TV va ser la més vista al País Valencià durant 2018?

Correct! Wrong!

Tot i que no tothom ho reconeix, seguint les dades de quota de pantalla de 2018, Telecinco guanyaria com a cadena més vista a una àmplia majoria de Comunitats Autònomes. El País Valencià és l'únic on hi ha un empat tècnic entre Telecinco i Antena 3.

Quin és el supermercat favorit al País Valencià?

Correct! Wrong!

Mercadona regna en tots els territoris d'Espanya. La valenciana és la marca preferida fins i tot a Euskadi, on la seva presència és més recent i s'enfronta a la basca Eroski. Mercadona s'ha fet amb una legió d'apòstols, tot i no ser líder en cobertura en la major part de Comunitats Autònomes

5 Quina és l’empresa favorita de telecomunicacions dels valencians?

Correct! Wrong!

El nord d'Espanya és majoritàriament territori de Telefónica, marca que perd la batalla pel que fa a preferències per Orange a Catalunya i Madrid i per Vodafone a Andalusia, el País Valencià i Balears.

Font [Spoiler, no consultar abans de fer el quiz!!!]: Datacentric. Retrato de España en función de sus marcas y su consumo

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €