Subversives Fest, el festival per acabar amb el domini patriarcal

El Subversives Fest es consolida com el festival feminista del Camp de Morvedre. Aquesta serà la segona edició amb més tallers, xarrades, actuacions i activitats infantils. El Subversives Fest s’ubicarà al Triangle Umbral del Port de Sagunt, el proper dissabte 21 de setembre amb una programació plena d’activitats que culminarà amb les actuacions d’Alicia Vatra, Mississippi, Tesa i les DJ Hits Withs Tits.

El festival està organitzat per la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre i l’associació Amigas Supervivientes de Sagunt i destaquen la necessitat d’aquesta iniciativa plena d’activitats amb perspectiva de gènere. També per l’atenció que es fa a la diversitat i el valor al treball de les dones artistes.

Tallers

Pel que fa als tallers, destaca el d’Autodefensa Feminista i també altres com “Desitjos Compa(R)tibles“, una activitat intimista sobre l’art de desitjar-se. De fet ha sigut tot un èxit de convocatòria, ja que estan cobertes les places. A més, hi haurà el taller de serigrafia en què qualsevol podrà customitzar la seua samarreta o bossa. Una altre taller serà impartit per Radio Ciudad Prohibida, que estarà amenitzant el matí amb música i realitzarà una activitat de ràdio pensada per a adolescents. D’altra banda, la gent més petita de la casa tindran ludoteca amb jocs durant tot el matí. A més d’un taller de circ per a tota la família i contacontes a la vesprada.

Concerts i actuacions

El festival culminarà a poqueta nit amb les actuacions musicals de la cantautora Alicia Vatra, la rapera Tesa -amb la seua gira Sóc Rural Tour 2019– i el DJ Set de Hits With Tits per acabar la jornada ballant. També pujaran a l’escenari els “Monòlegs des de l’Exclusió” de l’associació València Acull i la poetessa Mississippi (qui ha col·laborat amb JazzWoman i Tres Voltes Rebel entre d’altres), que oferirà una actuació de spoken word, una modalitat artística que transcendeix el recital de poesia clàssic incorporant elements musicals i teatrals. Dins del festival, el concert de Tesa l’organitza l’Àrea de la Dona de l’Ajuntament de Sagunt. Està finançat amb els crèdits rebuts del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Secretaria d’Estat d’Igualtat.

Fira feminista

Durant tot el dia es podrà visitar la fira feminista en la qual participaran col·lectius feministes i xicotets negocis que aposten per aquesta perspectiva. En el marc de la fira, la xarrada «El feminisme serà antiracista o no serà» de la col·lectiva Mujeres con Voz acostarà al festival d’una perspectiva interseccional del feminisme. A més, en l’assemblea «Creant Xarxes» es podran conèixer les diferents iniciatives que conformen la fira. També el Subversives Fest tindrà la seua parada amb samarretes del festival.

Per la seua banda, el col·lectiu Amigas Superviventes iniciarà en el seu estand de la fira feminista un ambiciós projecte en el qual s’han proposat teixir 500 metres de bufanda i que s’afegiran al novembre a la bufanda d’Astigarraga, una peça gegant que ja compta amb sis quilòmetres de llargada. Aquest projecte està pensat per crear xarxes de suport entre dones. Dones que es reuneixen al voltant d’aquesta activitat per conversar i compartir experiències sobre les desigualtats que pateixen.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €